"Yerelde Seçim, Kadınlar Çözüm" - Son Dakika
Politika

"Yerelde Seçim, Kadınlar Çözüm"

"Yerelde Seçim, Kadınlar Çözüm"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, "Yerelde seçim, kadınlar çözüm" sloganıyla seçimlerde kadın adayların daha fazla yer alması ve başarılı olması için çalışacak Ankara'da Aylin Nazlıaka, İzmir'de Birgül Ayman Güler ve Canan Arıtman ile Antalya'da Figen Çalıkuşu'nun belediye başkan aday adaylıklarını açıkladıkları CHP'de şu an itibariyle kadın belediye başkan aday adaylarının sayısının yaklaşık 150, belediye meclis üyelikleri için de başvurunun 2 bin civarında olduğu belirtildi Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: "Kadın aday adaylarının öncelikle aday, sonrasında ise seçimi kazanabilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz"

18.09.2013 11:45

Barış Gündoğan - CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, "Yerelde seçim, kadınlar çözüm" sloganıyla, seçimlerde kadın adayların daha fazla yer alması ve başarılı olması için çalışacak.

Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parti yönetiminin aldığı karar doğrultusunda aday adayı başvurularının 2 Eylül'de tamamlandığını hatırlattı.

Kesin olmamakla beraber şu an itibariyle kadın belediye başkan aday adaylarının sayısının 150, belediye meclis üyelikleri için de 2 bin civarında olduğunu belirten Dokuzcan, net rakamların ise önümüzdeki günlerde belirleneceğini söyledi.

Ekim'in ilk haftasında Kadın Kolları Küçük Kurultayı'nı gerçekleştireceklerini belirten Dokuzcan,  "Yerel yönetimler ve kadın ilişkisi" üzerine kurulacak kurultayın, 3 gün süreceğini bildirdi.

Kadın milletvekilleri, il başkanları, disiplin kurulu üyeleri ve partililerin katılacağı kurultayda, ortak bir kadın sesi oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Dokuzcan, "Küçük kurultay, parti içinde kadın politikalarının tartışılmasına ve önümüzdeki süreçte de kadın adaylar konusunda ortak bir strateji belirlenmesine hizmet edecek" dedi.

-Aday adaylarıyla bölge toplantıları

Dokuzcan, kadın aday adaylarının öncelikle aday, sonrasında ise seçimi kazanabilmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini, aday adaylarının tüm projelerini bir araya getirerek, "yerel yönetimlere yönelik kadın projeleri" çalışması yapacaklarını söyledi.

Kadınlara yönelik CHP tüzüğünde gerçekleştirilen yüzde 33'lük kotayı hatırlatan Dokuzcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca aday adayı olacaklardan ücret alınmaması da önemli bir adım. Bunun üzerine kadın kolları olarak, kadınlarımız içerisinde örgütlü bir aday adaylığı ve adaylık süreci yaşamayı planlıyoruz. Bu sürece katılan bütün arkadaşlarımızın deneyimini bu potada eritip ortak sonuca gitmek istiyoruz. Kadın kolları olarak aday adaylarımızın zaten yanındayız. Onların aday adaylıktan adaylığa geçişi noktasında hem parti içerisinde hem de kamuoyunda yapacağımız şeyler var. Öncelikle aday adaylarımızla bölge toplantıları yaparak onların tanınırlığını artıracağız. Onların daha net alanlarda kendilerini ifade etmesini sağlayacak zeminler oluşturacağız."

-Yerelde temsil, parlamentodan düşük...

Yerel yönetimlerde kadın temsilinin, parlamentodan daha düşük olduğuna da dikkati çeken Dokuzcan, yaptıkları çalışmalarla özellikle meclis üyeliklerinde önümüzdeki döneme dair çok ciddi bir oranın olabileceğini düşündüklerini ifade etti.

Dokuzcan, belediye başkanlıklarında kadınların olmasını çok arzuladıklarını, bu anlamda şu ana kadar aday adayı olan kadınların başarılı olabilmesi için özel bir çalışma yürüteceklerini de bildirdi.

"Sonuçta eşitlik" parolasıyla bu çalışmaları yürüteceklerini dile getiren Dokuzcan, sloganlarının ise "Yerelde seçim, kadınlar çözüm" olacağını söyledi.

-Ankara'da Nazlıaka, Antalya'da Çalıkuşu, İzmir'de Güler ve Arıtman

CHP'de parti yönetiminin aldığı karar doğrultusunda aday adayı başvuruları 2 Eylül'de tamamlanırken, örgütten de önemli ölçüde istifa yaşanmıştı. Aralarında 6 il başkanı, 167 ilçe başkanı, 56 belde belediye başkanı bulunan toplam bin 287 kişi aday adaylığı için görevlerinden ayrılarak, aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

CHP'de büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan bazı isimler şöyle:

- Aylin Nazlıaka:  Ankara

-Rukiye Çinkılıç:   Adana

-Figen Çalıkuşu:   Antalya

- Özlem Çerçioğlu:   Aydın

- Birgül Ayman Güler:   İzmir

-Canan Arıtman:  İzmir

-Ayla Kara: Muğla

-Yaşar Sevgi Seren:   Muğla - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Yerelde Seçim, Kadınlar Çözüm' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement