"Bu Ülkenin Bölünmez Bütünlüğü Recep Tayyip Erdoğan'dır" - Son Dakika
Politika

"Bu Ülkenin Bölünmez Bütünlüğü Recep Tayyip Erdoğan'dır"

"Bu Ülkenin Bölünmez Bütünlüğü Recep Tayyip Erdoğan\'dır"

Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Bu ülkenin birliği de, beraberliği de bu ülkenin bölünmez bütünlüğü de Recep Tayyip Erdoğan'dır ve AK Parti'dir." dedi.

16.11.2013 21:34  Güncelleme: 00:12

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Keşke Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu babayiğitliği, cesareti ve bugün çözüm sürecinde elde etmiş olduğumuz mesafeyi eski liderler yapsalardı da bu millet en başta biz gidip onların ellerini öpseydik. Ancak yapamazlardı, cesaret edemezlerdi” dedi. AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Edip Buran Spor Salonu’nda yapılan toplantıya Bakan Çağlayan’ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt ile Ahmet Tevfik Uzun, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ve partililer katıldı. AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt ile Ahmet Tevfik Uzun ve AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt’ın konuşmaların ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bu ülkede çözüm süreciyle ilgili kim elini taşın altına aldıysa onun itibarsızlaştırıldığını, zayıflatıldığını ve çökertildiğini belirtti. Soylu, “Bu ülkenin insanlarının birbiriyle kucaklaşması bir vesileyle engellendi. 1990’lı yıllarda bu ülkede 15-20 vilayete girilmiyordu. Öğretmenler, doktorlar görev yapamıyordu. Otobüsler durdurularak, kimlik kontrolü yapılıyordu. Ancak şükürler olsun ki artık Türkiye’nin 81 vilayetinde gecenin 2’sinde, 3’ünde korumasız, polissiz gezebiliyoruz. Artık ülkenin güzel topraklarında barışı, sevgiyi, kardeşliği hissetmenin tadına varıyoruz. Bu ülkenin birliği de, beraberliği de bu ülkenin bölünmez bütünlüğü de Recep Tayyip Erdoğan’ndır ve AK Partidir” diye konuştu.

“KİMSE KENDİNİ İFADE ETMEKTEN, KENDİNİ ANLATMAKTAN KORKMAMALIDIR VE ÇEKİNMEMELİDİR”

Bu ülkede gelinen noktanın tesadüf olmadığını belirten Soylu, “Bu ülkede 1950 ile 1960 yıllarında köylerle şehirlerin delegasyonu sağlanmıştır. İlk kez köyden insanlar şehirlere inmiştir. O zamanlar birileri ey millet, köylü oğlu savcı oluyor, köylü oğlu doktor oluyor, bir köylünün oğlu bu ülkede milletvekili, bakan oluyor sizin ne haddinize dediler. Bu ülkeyi biz yöneteceğiz, diz çökeceksiniz diye bir ayrımcılığı ortayı koydular ve bu ülkede Menderes’i idam ettiler. Biz bunu bitirdik. Artık ayrım yok. Bu ülkede Aleviler 2 dönemde kendilerini rahat hissetmiştir. Birisi 1950-1960, birisi 2002 ve şu an içimizde bulunduğu tarihtir. Hiç kimse kendini ifade etmekten, kendini anlatmaktan korkmamalıdır ve çekinmemelidir” şeklinde konuştu.

“BİZİM DERDİMİZ ZENGİN OLMAK, ŞAN ŞÖHRET SAHİBİ OLMAK DEĞİL”

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu millete hizmet etmek için görevde olduklarının altını çizerek, “Bizim derdimiz zengin olmak değil. Bizim derdimiz şan şöhret olmak değil. Biz millete hizmet etmeye, hizmetkar olmaya geldik. Millet geçmişinden en büyük dersi aldı. Millet artık kendisine hizmet eden, hizmetkar olanı seçmeye, çetelere, mafyalara izin vermemeye başladı. Millet cesur, başarılı Başbakan istiyor” ifadelerini kullandı.Her zaman birlik ve beraberlik içinde olduklarını kaydeden Çağlayan, “Bugün Cem Evi’ni ziyaret ettik. Alevi kardeşlerimizle bir araya geldik. Orada ifade ettim. Acınız acımızdır. Hz. Hüseyin, Hz. Peygamberin torunudur. Bu konuda Alevi kardeşlerimizin hassasiyeti, Sünnilerin hassasiyeti aynı hassasiyettir. Bizi görmelerinden dolayı çok memnun ve mutlu oldular. Biz bu ülkede her zaman ayrılığa, bölünmeye son veren anlayışın içinde olduk. Biz Türk’ü de, Kürt’ü de, Arap’ı da, Laz’ı da, Çerkez’i de, Türkmen’i de, Sünni’yi de, Alevi’yi de seviyoruz. Çünkü biz yaratanı seviyoruz” dedi.

“ESKİ LİDERLER YAPAMAZLARDI, CESARET EDEMEZLERDİ”

Çözüm süreciyle ilgili de konuşan Çağlayan, “Keşke Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu babayiğitliği, cesareti ve bugün çözüm sürecinde elde etmiş olduğumuz mesafeyi eski liderler yapsalardı da bu millet en başta biz gidip onların ellerini öpseydik. Yapamazlardı, cesaret edemezlerdi. Bugün 11 aydır artık ülkemizde acı haberler, şehit haberleri gelmiyor. Anaların gözyaşı akmıyor. Anaların gözyaşı akmadığı gibi şükürler olsun Doğu ve Güney Doğu’ya yatırım patlaması oluyor” ifadelerini kullandı.Bülent Arınç’ın sözleriyle ilgili de yorum yapan Çağlayan, “Bazıları öyle zavallı ki bir bakan arkadaşımızın yapmış olduğu ifadeden güya kendilerine pay çıkartıp acaba AK Parti’yi bölebilir miyiz arayışına gittiler. Evvel Allah bunu bekleyenlere ekmek çıkmaz ve hepsi avuçlarını yalarlar. Biz bir ve beraberiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bunu her fırsatta ifade edin” şeklinde konuştu.

“MUHALEFET LİDERLERİNİN YÜREĞİ YETİYORSA DİYARBAKIR’A GİTSİNLER”

Bugün Türkiye’de bir tarih yaşandığının altını çizen Çağlayan, “Sayın Başbakanımız bir taraftan çözüm süreciyle ilgili önemli temaslar yaparken, bir taraftan da Türkiye’de insanlara nefret duyulmaya çalışılan, düşmanmış gibi gösterilmeye çalışılan Mesut Barzani’yi Diyarbakır’da konuk ediyor. Bugün adeta tarih yaşanıyor. Hadi soruyorum muhalefet liderlerine. Gücünüz yetiyorsa, yüreğiniz yetiyorsa buyursunlar Diyarbakır’a gidip Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıklarını yapsınlar, yapabiliyorlar mı?” dedi.Konuşmaların ardından İl Danışma Meclisi Toplantısı’na emeği geçenlere plaket verildi. Ayrıca Bakan Çağlayan ve Genel Başkan Yardımcısı Soylu, AK Parti’ye diğer partilerden yeni katılan kişilere de AK Parti rozeti taktı.Toplantı öncesi de Bakan Çağlayan, AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt ile Ahmet Tevfik Uzun, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ile birlikte Cem Evi’ni ziyaret ederek, aşure günü etkinliğine katıldı. Burada Alevi Dedesi Hasan Kılavuz ile sohbet eden Bakan Çağlayan, kendisine ikram edilen aşureyi yedi.

KORAY ÜNLÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Bu Ülkenin Bölünmez Bütünlüğü Recep Tayyip Erdoğan'dır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement