Burhaniye'de Sivrisineklere Karşı Drone İlaçlama Çalışmaları - Son Dakika
Sağlık

Burhaniye'de Sivrisineklere Karşı Drone İlaçlama Çalışmaları

Burhaniye\'de Sivrisineklere Karşı Drone İlaçlama Çalışmaları

Burhaniye Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen mücadele çalışmalarında, dere ve bataklık gibi ulaşılması zor alanlarda drone kullanılmaya başlandı. Ali Çetinkaya Mahallesi'ndeki bataklık alanlar, Havran Çayı, Karınca Deresi ve ulaşılamayan diğer bölgeler drone ile ilaçlanıyor. Ayrıca yağmur suyu kanalları, menfezler, çöp konteynerleri, gübrelik alanlar ve durgun su birikintileri de ekipler tarafından larvasit ilaçlar ile ilaçlanmaya devam ediliyor. Bu çalışmalarla sivrisinek üremesi engellenerek Burhaniyelilerin ve tatilcilerin keyifli bir yaz geçirmesi hedefleniyor.

29.06.2023 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhaniye'de yaz aylarında artan sivrisineklere karşı başlatılan mücadele çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı İlaçlama Birimi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nın koordineli olarak sürdürdüğü çalışmalar kapsamında standart ilaçlama yöntemleriyle ulaşılamayan dere ve bataklık benzeri yerlerde drone kullanılmaya başlandı.

Drone ile yapılan çalışmalar kapsamında Ali Çetinkaya Mahallesi'ndeki bataklık alanlar, Havran Çayı, Karınca Deresi ve insan eliyle ulaşılamayacak alanların tamamı ilaçlanıyor. 30 gün kalıcı çözüm sağlayan, Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal içerikli ilaçlarla sulak alanlarda sivrisinek üremesinin önüne geçilerek Burhaniyelilerin ve yaz mevsimini Burhaniye'de geçirecek tatilcilerin keyifli bir yaz geçirmeleri hedefleniyor.

Drone ile yapılan çalışmalara ek olarak yağmur suyu kanalları, menfezler, çöp konteynerleri, gübrelik alanlar, kanalizasyon sistemleri ve larva üremesinin yoğun olduğu durgun su birikintileri, ekipler tarafından larvasit ilaçlar ile ilaçlanmaya devam ediyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Sağlık Burhaniye'de Sivrisineklere Karşı Drone İlaçlama Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement