"Türkiye'de 'çene cerrahı' sorunu var" - - Son Dakika
Sağlık

"Türkiye'de 'çene cerrahı' sorunu var" -

"Türkiye\'de \'çene cerrahı\' sorunu var" -

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Sağlık Bakanlığının çene cerrahı sorunu gidermek için çalışma başlattığını söyledi.

20.01.2014 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Sağlık Bakanlığının çene cerrahı sorunu gidermek için çalışma başlattığını söyledi.

Prof. Dr. Dokucu, bir otelde düzenlenen toplantıda, kentteki hastanelerin başhekimleriyle sağlıkta yaşanan sorunlar ve yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Dokucu, Şanlıurfa'ya kalabalık bir ekiple geldiklerini söyledi.

Kentte ve Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplarda verilen sağlık hizmetlerini incelediklerini ifade eden Dokucu, "Bu toplantı, gerçekleştirdiğimiz rutin çalışmalardan bir tanesi. Sağlık hizmetini halka daha hızlı, güvenli ve iyi şartlarda verebilme isteği içerisindeyiz. Şanlıurfa da hak ettiği nitelikli sağlık hizmetine inşallah çok daha iyi şartlarda önümüzdeki 1,5-2 yıl içerisinde kavuşacaktır" dedi.

Prof. Dr. Dokucu, Şanlıurfa'nın nüfusuna bakıldığında sağlık personeli açısından biraz daha desteğe ihtiyacı olduğunu ve bunu gidermek için çalıştıklarını belirtti.

Bir gazetecinin, "Şanlıurfa'da çene cerrahı sıkıntısının bulunduğunu" hatırlatması üzerine Prof. Dr. Dokucu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de çene cerrahı sorunu var ancak bu sadece Şanlıurfa'ya ait bir mesele değil. Bugün İstanbul' da gitseniz çene cerrahı olarak bir kaç kişiyi bulursunuz? Sağlık Bakanlığında çalışan çene cerrahı yok. Çünkü geçtiğimiz zaman diliminde üniversitelerimiz tarafından çene cerrahlarının yetiştirilmesiyle alakalı süreç bir şekilde daha fazla insan yetişmesine müsaade edilmemiş. Dolayısıyla bu hizmeti yapabilen arkadaşlarımızı olabildiğince desteklemek durumundayız. Üniversitelerimiz kadrolarını açmak ve çene cerrahlarının sayılarını artırmakla mükelleftir. Sağlık Bakanlığı olarak çene cerrahı sıkıntısını çözmek amacıyla çalışma başlattık."

-prof.dr. ali ihsan dokucu

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık 'Türkiye'de 'çene cerrahı' sorunu var' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement