Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Başkanı Kılıç - Son Dakika
Sağlık

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Başkanı Kılıç

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Başkanı Nedim Kılıç, "Bizi sadece bugün anmayın, biz her gün aranızdayız ve her gün bu kaderi paylaşan vatandaşlarız" dedi.

03.12.2013 18:46

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Başkanı Nedim Kılıç, "Bizi sadece bugün anmayın, biz her gün aranızdayız ve her gün bu kaderi paylaşan vatandaşlarız" dedi.

Bolu İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünün "Engelliler Günü" olarak anılmasına çok üzüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin birçok yerinde insanların Engelliler Günü'nü kutladığını ifade eden Kılıç, "Gün' diye bir şey yoktur. Biz Allah'ın bize vermiş olduğu engellerle yaşayan bireyleriz. Kimimiz kulaktan, gözden, bedenden engeli olan kişileriz, kimimiz trafik kazası sonucunda engelli olmuş kişiler, kimimiz de geçirdiği hastalık sonucunda engelli kalan bireyleriz. Allah kimseye böyle bir acı göstermesin" diye konuştu.

Kılıç, engeli olmayan insanları sadece bugün karşılarında görebildiklerini anlatarak, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü' diye andımız bu günde insanlar bizi düşünerek, hastalığını, sağlığını ve bedeninin ne kadar değerli olduğunu görüyor. Kendi sağlığına bakarak bize 'gününüz kutlu olsun' diyor. Bu tür söylemlere ben karşı çıkıyorum. İnsanlar bizleri önüne alsın, bu günde bizleri görsün ki kendilerinin de engelli konumuna gelebileceklerini her zaman düşünsünler. İnsanlar bizleri göz önüne aldıklarında bedenlerinin sıhhatini düşünmeleri gerekir" ifadesini kullandı.

- "Toplum olarak bizlerin yaşantısını paylaşın"

"Bizi sadece bugün anmayın, biz her gün aranızdayız ve her gün bu kaderi paylaşan vatandaşlarız" diyen Kılıç, "Kiminin yeğeni, kiminin annesi, kiminin de babasıyız ama kendi kaderlerini paylaşan kişileriz. Toplum olarak bizlerin yaşantısını paylaşın. Bu topluma nasıl hizmet edebileceğimizi çözün" şeklinde konuştu.

Kılıç, Birleşmiş Milletler (BM) ile yapılan Erişilebilirlik Sözleşmesi'nin süresinin bir yıl daha uzatıldığını kaydederek, bu sürede yetkililerin engelliler adına daha fazla hizmet yapması gerektiğine dikkati çekti.

Kaldırım, yol ve lavaboların bir an önce engellilerin kullanabilecekleri hale getirilmesi gerektiğine işaret eden Kılıç, "Tüm yetkililere sesleniyorum, bu kaldırımları, yolları, engelli lavabolarını biz öldükten sonra mı yapacaksınız? 4 ay sonra yerel seçim var. Bu seçimde oy kullanmak hakkım değil mi? Oy kullanma hakkını biz gerçekten hazırladık mı? Bizim için gerekli şartlar hazırlanıyor mu? Bunu bu toplumun, siyasetçilerimizin ve mülki amirlerimizin bilmesi gerek" diye belirtti.

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Başkanı Kılıç
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Başkanı Kılıç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement