Ağrı Dağı'na Güneş Enerjisi Santrali Kurulacak - Son Dakika
Sektörel

Ağrı Dağı'na Güneş Enerjisi Santrali Kurulacak

Ağrı Dağı\'na Güneş Enerjisi Santrali Kurulacak

5.137 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, 500 kilovatlık bir güneş enerjisi paneline ev sahipliği yapacak.

28.09.2018 10:11

5.137 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, 500 kilovatlık bir güneş enerjisi paneline ev sahipliği yapacak.

Iğdır Üniversitesi'nin Ağrı Dağı eteklerindeki Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü'ne, güneş enerjisi santrali kurulumuna başlandı. Türkiye'de en fazla güneş alan şehirlerden olan Iğdır'da hayata geçirilecek proje ile üniversitenin enerji ihtiyacının güneş enerjisiyle karşılanması hedefleniyor.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, güneş enerji santralinin bölgede örnek teşkil edecek çalışma olduğunu belirtti. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresine başvurduklarını ve yaklaşık 1 milyon 200 bin liralık destek aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Alma, "Geri kalan 1 milyon 200 bin lirayı da bütçemize ilave ettik. 2 milyon 400 bin liralık bir proje ile ihaleye çıktık ve sistemin kurulumuna başlandı." dedi.

Yaklaşık 10 bin metrekare alana kurulması planlanan güneş enerjisi paneli sayesinde üniversitenin elektrik ihtiyacının önemli bölümünün karşılanacağını aktaran Prof. Dr. Alma, sözlerini şöyle sürdürdü: "Iğdır'ı yanlış ölçümler sonucunda sarı bölgeye dahil etmişler. Biz Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) projemizle kırmızı bölge olduğunu ispatladık. Iğdır Antalya'dan daha uzun güne sahip. Güneş ışınları muazzam geliyor. İnşallah bu proje Iğdır'a örnek olur" diye konuştu.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Ağrı Dağı'na Güneş Enerjisi Santrali Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement