İran: "Abd'nin Nükleer Anlaşmadan Çıkması, Rusya-İran İşbirliğini Etkilemeyecek" - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran: "Abd'nin Nükleer Anlaşmadan Çıkması, Rusya-İran İşbirliğini Etkilemeyecek"

16.05.2018 09:11

İran'ın Moskova Büyükelçisi Mehdi Sanai, ABD'nin nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çıkmasının Rusya-İran işbirliğini etkilemeyeceğini söyledi.

İran'ın Moskova Büyükelçisi Mehdi Sanai, ABD'nin nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çıkmasının Rusya-İran işbirliğini etkilemeyeceğini söyledi.

Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı'na konuşan Sanai, "Rusya-İran ilişkilerinin farklı alanlarda daha da gelişeceğini düşünüyorum. Farklı alanlarda anlaşmalarımız, projelerimiz var. Bunlarda herhangi bir nedenle aksaklık yaşanacağını sanmıyorum" dedi.

Sanai, Rusya ile İran arasındaki her şeyin eskiden olduğu gibi devam edeceğinin altını çizdi.

Sanai, anlaşmadaki diğer ülkelerin Tahran'ın çıkarlarını koruyabilmesi durumunda İran'ın anlaşmada kalmaya devam edeceğini belirtti. İran'ın anlaşmada kalması için çıkarlarının ne oranda korunduğunun önemli olduğunu kaydeden Sanai, Tahran'ın bu konuda sonsuza dek müzakere yapamayacağını da vurguladı.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel İran: 'Abd'nin Nükleer Anlaşmadan Çıkması, Rusya-İran İşbirliğini Etkilemeyecek' - Son Dakika


Advertisement