50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu - Son Dakika
Spor

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

Turun sekizinci ve son ayağındaki İstanbul İstanbul etabının ardından ödül ve kupa töreni düzenlendi Törene Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da katıldı.

04.05.2014 16:10

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun sekizinci ve son ayağı İstanbul-İstanbul etabının ardından ödül ve kupa töreni düzenlendi.

Sultanahmet Meydanı'nda başlayıp Caddebostan Sahil Yolu'nda biten İstanbul-İstanbul etabının sonunda, hem bu etapta hem de genel klasmanda zafere ulaşan sporculara ödül ve kupaları verildi.

Finiş alanında düzenlenen kupa törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Ertürk, Avrupa Bisiklet Birliği Başkanı David Lappartient, Afrika Bisiklet Birliği Başkanı Mohamed Wagih Azzam, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu katıldı.

İstanbul-İstanbul etabını ilk sırada tamamlayarak altın madalya kazanan Omega Pharma-Quick Step takımından Büyük Britanyalı sporcu Mark Cavendish'e Akif Çağatay Kılıç, ikinci olarak gümüş madalya alan Cannondale takımından Elia Viviani'ye Hüseyin Avni Mutlu, üçüncü sırada finişi geçerek bronz madalyaya uzanan Astana takımından Andrea Guardini'ye ise madalyasını Ahmet Ertürk verdi.

Genel klasman kupası ve mayolar sahibini buldu

Ferdi genel sıralamada birinci olan Orica GreenEDGE takımından Büyük Britanyalı Adam Yates'e kazandığı "turkuaz mayo"yu Emin Müftüoğlu verdi.

Genel klasmanda takım olarak birinci olan Cofidis Solutions Credits ekibine kupalarını Bakan Kılıç takdim etti.

En iyi sprinter sıralamasında zirvede yer alan Mark Cavendish'e "yeşil mayo"yu Faruk Özçelik, en iyi tırmanışçıya verilen "kırmızı mayo" nun sahibi olan Unitedhealthcare Presented By Maxxis takımından Marc de Maar'a mayosunu Alpaslan Baki Ertekin, Türkiye Güzellikleri primi için verilen ve Neri Sottoli takımından Mattia Pozzo'nun kazandığı "beyaz mayo"yu ise David Lappartient ile Mohamed Wagih Azzam tarafından verildi.

Sporcular, ödül töreninin ardından gazetecilere toplu şekilde hatıra pozu verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement