Ajax, Teknik Direktör Maurice Steijn ile Yollarını Ayırdı - Son Dakika
Spor
BBC

Ajax, Teknik Direktör Maurice Steijn ile Yollarını Ayırdı

Ajax, Teknik Direktör Maurice Steijn ile Yollarını Ayırdı

Hollanda Süper Ligi'nde kötü bir sezon geçiren Ajax, Teknik Direktör Maurice Steijn ile yollarını ayırdı. Steijn'in yerine eski oyunculardan John van 't Schip getirilecek.

23.10.2023 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yusuf Özkan, Lahey

Hollanda Süper Ligi (Eredivisie) tarihinde en kötü sezonlarından birini yaşayan ve son 8 maçını kazanamayan Ajax, Teknik Direktör Maurice Steijn ile 4 ay 4 gün sonra yollarını ayırdı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Steijn ile Ajax yönetimi arasında yapılan görüşmede, ortaklaşa istifa kararı alındığı açıklandı.

Ajax’ın Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi’nde Everton ve Eredivisie’de namağlup lider PSV ile oynayacağı karşılaşmalara, takımı yardımcı antrenör Hedwiges Maduro hazırlayacak.

Hollanda medyasına göre, Strijn’in yerine, Ajax’ın eski oyuncularından John van 't Schip getirilecek. Yeni çalıştırıcının 1 Kasım'da göreve başlayacağı belirtiliyor.

Hollanda futbolunun en önemli kulüplerinden biri olan Ajax, tarihindeki en kötü sezonunu yaşıyor.

Hollanda Süper Ligi’nin orta sıralarındaki Sparta Rotterdam’ı çalıştıran 49 yaşındaki Maurice Steijn, sezon başında Ajax ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Amsterdam ekibi, sezon başından bu tana sadece 1 maç kazanabildi. Hafta sonu, lig sonuncusu FC Utrecht’e 4 - 3 yenilen Ajax, sondan ikinci sıraya geriledi.

Sıralamada 4 puanla 17. sırada yer alan Ajax’ın düşme hattında olması, taraftarların tepkisine neden olurken, Teknik Direktör Steijn, “Bu Ajax'a yakışmadı. Ama havlu atmayacağım. Görevime devam edeceğim" defi.

Spor medyasında, kulübün teknik danışmanlığına getirilen Luis Van Gaal’ın da, Steijn’e şans tanınması görüşünde olduğu yazıldı.

Ancak Ajax’ın geçici Genel Müdürü Jan van Halst, sportif sonuçlar ve takımın gelişiminin geride kalmadı nedeniyle, Pazartesi günü Steijn ile yeniden masaya oturduklarını söyledi.

Van Halst, “Maurice'in kendisi de artık doğru yerde, doğru adam olup olmadığına dair şüpheleri olduğunu belirtti. Daha sonra hep birlikte, yollarımızı ayırmanın daha iyi olduğu sonucuna vardık” dedi.

Maurice Steijn da, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, şunları getirdi:

"Bunun artık Ajax için en iyi şey olduğu sonucuna vardık, ancak bunun büyük bir utanç olduğunu düşünüyorum. Beni tanıyan herkes, Ajax'ı geri döndürmek için elimden gelen her şeyi yaptığımı biliyor. Ama başaramadım. Taraftarlara ve burada birlikte çalıştığım insanlara teşekkür etmek istiyorum ve Ajax'ın yakın zamanda yukarı doğru yola çıkacağını umuyorum."

Geçen yıl Sparta Rotterdam’ı, Eredivisie’de 6. sıraya taşıyan Steijn, bir süre önce görevine son verilen futbol şubesi sorumlusu Sven Mislintant tarafından Ajax’ın başına getirildi.

Steijn, daha önce ADO Den Haag, VVV-Venlo, Al-Wahda FC ve NAC Breda kulüplerinde görev yapmıştı.

Ajax kulübünün en önemli oyuncuları arasında yer alan kaptan Dusan Tadic, Jurriën Timber ve Mohammed Kudus ile yollar ayrıldı.

Kulübe 12 yeni transfer yapıldı. Transfer politikası, Ajax’ın eski futbolcu ve yöneticileri tarafından eleştirildi.

Teknik Direktör Steijn, kötü sonuçlar üzerine, transfer politikasında hiçbir söz hakkı olmadığını ima etti.

Mayıs ayında göreve başlayan Alman yönetici Mislintant’ın, ortağı olduğu bir menajerlik şirketi aracılığıyla Ajax’a oyuncu aldırdığı haberleri üzerine Ajax yönetimi soruşturma başlattı.

Ezeli rakip Feyenoord ile oynanan ve Ajax’ın evinde farklı yenildiği olaylı maçın ardından Sven Mislintant’ın görevine son verildi.

Hollanda Ligi’nde 36 şampiyonlukla, en başarılı takım olan Ajax, Avrupa’da “20. Yüzyılın en başarılı takımları” arasında yer aldı.

Geçen yıla kadar, son 3 sezonu şampiyon tamamlayan kırmızı - beyazlı takımda geriye gidiş, Futbol Şube Sorumlusu Marc Overmars’ın, kulüpteki kadın çalışanlara yönelik sınırı aşan davranış nedeniyle kovulmasında sonra başladı.

Genel Müdür Edvin van der Sar’ın görevi bırakması, Teknik Direktör Erik ten Hag’ın Manchester United ile anlaşması ile de Ajax giderek gerileme gösterdi.

Kaynak: BBC

Son Dakika Spor Ajax, Teknik Direktör Maurice Steijn ile Yollarını Ayırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement