Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz Açıklaması - Son Dakika
Spor

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz Açıklaması

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz Açıklaması

Kerem Kocalar - 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, bugüne kadar yapılmış olan Akdeniz Oyunları'nın en başarılısının Mersin'de yapılacağını bildirdi.

28.11.2012 11:44

Kerem Kocalar - 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, bugüne kadar yapılmış olan Akdeniz Oyunları'nın en başarılısının Mersin'de yapılacağını bildirdi.

Göreve geldikten sonra ilk kez AA muhabirine konuşan Korkmaz, gelecek yıl haziran ayında gerçekleştirilecek organizasyonun hazırlıklarının sorunsuz olarak sürdüğünü belirterek, tesislerin büyük bir hızla yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

20 Haziran 2013 tarihinde sorunsuz şekilde Akdeniz Oyunları'nın açılışını yapacaklarını anlatan Korkmaz, Akdeniz Oyunları Komisyonu (CIJM) Başkanı Amar Addadi'nin Mersin'de yapılacak organizasyona ilişkin "Şimdiye kadar gelmiş geçmiş en iyi organizasyonun Mersin'de yapılacağına inanıyorum" şeklindeki açıklamalarını hatırlattı.

Organizasyon komitesinin, hazırlıkları büyük titizlikle sürdürdüğünü ifade eden Korkmaz, şunları söyledi:

"Addadi, bugüne kadar, bir çok oyunu görmüş, yaşamış birisi olarak, bu kanaatlerini boşuna söylemiyor. Organizasyon komitesinin hazırlıklarını ve bu hazırlıklara ilişkin yapılan denetimler karşısında oluşan manzaraya bakarak bunları söylüyor. Organizasyon komitesi büyük bir organizasyona hazır. Bugüne kadar yapılmış olan Akdeniz Oyunları'nın en başarılısı Mersin'de yapılacak. Bunu Erzurum'da bir organizasyon yapmış birisi olarak söylüyorum. Organizasyona 7 ay var. Bu süreçte tesislerin yapılmasını bekleyeceğiz. Peki organizasyon anlamında hazır mıyız- Evet kesinlikle hazırız. Bütün koordinatörlüklerimiz bu organizasyonu yapmaya hazır. Konaklama, gıda, açılış-kapanış seremonilerini hazırlayacak olan komite hazır. Aklınıza gelebilecek her türlü hazırlıklar tamamlanmış durumda. Türkiye'nin bugüne kadar yaşamış olduğu en büyük organizasyona şu an gerçekten hazırız."

Organizasyonun başarılı bir şekilde bundan sonraki yıllarda da yapılmasını arzu ettiklerini dile getiren Korkmaz, Mersin'deki organizasyonun başarısının, Akdeniz Oyunları'nın sürekliliği açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Üniversiad, EOF, Karadeniz Oyunları ve Erzurum Kış Oyunları gibi önemli organizasyonları hayata geçirerek, tecrübe edindiğine işaret eden Korkmaz,

"Biz burada çok büyük bir performans yakaladığımız zaman, bundan sonraki Akdeniz Oyunları için Mersin referans olacak. Türkiye'nin organizasyon yapma ve yönetsel kabiliyeti anlamında hiç bir problem yok. Şu an Mersin'de sıfırdan başlıyor olsaydık ve tesisler bitmiş olsaydı, biz bu organizasyonu şu an bile başarıyla tamamlardık. Bunu bütün dünya biliyor. Çünkü Türkiye'nin organizasyon yapma yeteneği, kabiliyeti ve derinliği gerçekten çok fazla" diye konuştu.

-"Tesisler yetişecek mi-" tartışması-

Korkmaz, halk arasında "Acaba tesisler yetişecek mi-" şeklinde tartışmalar olduğunun hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Bu tür endişeler Erzurum'da da vardı. İnsanlar organizasyon için Erzurum'a ilk geldiklerinde stat bile yoktu. İki ay sonra geldiklerinde ise stat bitmişti. Daha sonra Rus heyet bizi ziyaret etmişti. Ardından Çin'den heyet Erzurum'a geldi ve bize 'Bir anda nasıl yaptınız, sanki yerden bitki biter gibi yetiştirdiniz',

'Tesisi nasıl bitirdiniz-' diye sordular. Çünkü çeşitli organizasyonlarda kullanacakları kendi inşaatlarını yetiştirmek istiyorlardı. Biz de yüklenici firmaları kendilerine yönlendirmiştik. Türkiye, inşaat yapabilme kabiliyeti açısından dünyanın en başarılı 3 ülkesinden biri. Tesis yapma anlamında hiç bir sorunuz yok. Türkiye bunu layıkıyla yapar ve tamamlar. Biz bunu Erzurum'da can alıcı bir şekilde yaşadık. O yüzden biz herhangi bir sıkıntıyla karşılaşacağımıza ihtimal vermiyoruz."

-4 yıllık süreç 2 yıla sığdırılıyor-

Olimpiyatlardan sonra dünyada en çok spor dalının bir arada yapıldığı organizasyon olan Akdeniz Oyunları, Akdeniz'e kıyısı olan 24 ülkenin katılımıyla 4 yılda bir gerçekleştiriliyor.

Olimpiyat kurallarının geçerli olduğu, 15 gün süren büyük organizasyon, ilk defa 1951 yılında Mısır'ın İskenderiye kentinde düzenlendi.

En büyük amacı katılan ülkeler arasında toplumsal, kültürel ve sosyal yakınlaşmayı sağlamak olan oyunlara, Akdeniz ülkeleri, özellikle turizme açmayı ve yatırım yapmayı planladıkları şehirlerle aday oluyorlar.

2007 yılının Ekim ayında yapılan seçmelerde 2013 Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapmasına kararlaştırılan Yunanistan, yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle birçok yükümlülüğü yerine getiremeyince, organizasyon, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın garanti mektubu vermesiyle düzenlenmesine 2 yıl kala Mersin'e verilmişti.

Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement