Akdeniz Oyunları Gösterge Olacak - Son Dakika
Spor

Akdeniz Oyunları Gösterge Olacak

Akdeniz Oyunları Gösterge Olacak

Bekir Korkmaz, Mersin'de yapılacak oyunlarla ilgili herhangi bir tesis problemi olmadığını vurguladı.

17.02.2013 10:29  Güncelleme: 09:03

2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Haziran ayında Mersin'de yapılacak oyunlarla ilgili herhangi bir tesis problemi olmadığını belirterek, "Hazırız, büyük bir final için hızla koşuyoruz. Buradaki performansımızın Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları seçim sürecinde etkili bir gösterge olacağını biliyoruz" dedi.

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Korkmaz, Koordinatörlükte çalışanları ile birlikte iki günlük tesis gezisi düzenledi. Koordinatörlük görevlilerinin tesislerdeki son aşamayı görebilmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen gezinin ilk gününde Erdemli ilçesi ve Mersin'deki tesisleri gezen yaklaşık 100 kişilik grup, tesislerin son durumuyla ilgili bilgi aldı. Genel Koordinatör Korkmaz, 7 bin 500 kişilik Servet Tazegül Spor Salonu ile yanındaki 11 korttan oluşan Tenis Kompleksinde basın mensuplarıyla da bir araya geldi. Tenis Kompleksi içinde açıklama yapan Korkmaz, Koordinatörlük binasında çalışan direktörler ve hizmetliler dahil bütün ofis personeli için düzenledikleri gezinin ikinci gününü de Tarsus ve Adana'daki tesislere ayıracaklarını söyledi.

17. Akdeniz Oyunları kapsamında 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak organizasyona doğru hızla yaklaştıklarını belirten Korkmaz, tesislerin büyük bir kısmının Mart ve Nisan sonu itibariyle teslim edileceğini, Tenis Kompleksi'nin yüzde 95 civarında bittiğini, diğer tesislerde de ortalama yüzde 80-90 civarında tamamlanma düzeyi olduğunu bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç başkanlığında büyük bir finale doğru hızla ilerlediğini vurgulayan Korkmaz, "Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e ortalama 350-400 milyon lira civarında tesis bırakacak. 450 milyon liraya yaklaşan bir tesis maliyeti olacak. Organizasyonumuzun 210-220 milyon lira civarında bir maliyete varacağı bekleniyor. Bakanlığımızın başkanlığında büyük bir hedefe doğru hızla ilerliyoruz. Herhangi bir tesis problemimiz yok. Yalnızca stadyumda bir yüklenici değişikliği oldu. Orada da aralıksız çalışarak 1 ayda yapılabilecek imalatların 10 günde tamamlandığını gördük. Dolayısıyla bir endişeye mahal yok, herhangi bir sıkıntımız yok. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve diğer bütün çözüm ortaklarımızdan beklediğimiz desteği aldık. Gerçekten hazırız, büyük bir finale doğru hızla ilerliyoruz" diye konuştu.

"2016 YILININ EN GÜÇLÜ ADAYI MERSİN"

Basın mensuplarının, Mersin'de Akdeniz Oyunları'ndan sonra yakın bir tarihte yeni bir organizasyon olup olmadığı sorusuna ise Korkmaz, oyunların Mersin'e bırakacağı en büyük mirasın tesisler olacağını söyledi.

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu'nun 2016 yılında yüzme, atletizm ve jimnastik branşlarının bir arada olduğu uluslararası "jimnastiad" etkinliği olduğu

hatırlatan Korkmaz, "2016 yılının en güçlü adayı Mersin. Mersin'in başvuruda bulunduğunu biliyorum. Dünya Okulları Federasyonu'nun Türkiye Okullar Federasyonu var. Orada konuşulduğunu biliyorum. Güzel bir olimpik yüzme havuzu, Nevin Yanıt Atletizm Sahası, yeni yapılan daha sıfır bir jimnastik salonu var. Eğer Mersin'de Akdeniz Oyunları münasebetiyle bu tesisler yapılmamış olsaydı, Mersin'in adaylığı ve iddialı olup olmadığı konuşulmazdı bile. Bu büyük bir avantaj" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından Mersin'in 2019 Summer Universiade organizasyonuna adaylığının da konuşulduğunu belirten Korkmaz, "Bundan sonraki süreçte hakikaten Akdeniz Oyunları olabilir, Assassin Games olabilir, bir sürü organizasyon olabilir. Mersin'in bu tesis kapasitesiyle yapamayacağı hiçbir uluslararası çoklu spor organizasyonu yok. Mersin, büyük bir kaldıraç etkisine sahip olacak bu organizasyonlar sayesinde. Bundan sonraki süreçte bunu sürdürülebilir ve sürekli kılmak, bu mirası çok iyi değerlendirmek, bugünden yarına gerçekten bir spor şehri yaratmak Mersin yerel yönetimlerinin ve Mersin STK'larının elinde. Mersin'de bir değişim olacak. Bunu önümüzdeki 10 yıl içerisinde muhakkak göreceğiz ama burada yerel yönetimlerin ve STK'ların büyük sorumlulukları var" dedi.

"TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK ORGANİZASYONLARI YÖNETEBİLECEK YETENEĞE SAHİP"

Türkiye'nin organizasyonlar konusunda çok büyük başarılara imza atmış bir ülke olduğunun vurgulayan Korkmaz, "2005 İzmir Universiade, 2007 Trabzon Karadeniz Oyunları, 2011 Erzurum Dünya Kış Oyunları, EYOF 2011 Trabzon Olimpik Gençlik Oyunları, şimdi 2013 Akdeniz Oyunları, bütün bunlar bir şeyin göstergesi, Türkiye, uluslararası organizasyonlar olarak yönetsel kapasitesi çok büyük bir ülke. Çok büyük organizasyonları yönetebilecek yeteneğe sahip bir ülke. Bu ülke hiç kuşkusuz ki, 2020 İstanbul Olimpiyatları'nı da yapabilecek bir ülke. Biz burada bütün görevlilerimizle birlikte burada göstereceğimiz performansın Türkiye'nin 2020 İstanbul Olimpiyatları indikatörü olduğunu biliyoruz. Buradaki performansımızın Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları seçim sürecinde etkili bir gösterge olacağını biliyoruz. O bilinçle ve o arzuyla çalışıyoruz. Çözüm ortaklarımızla büyük bir aşkla çalışıyoruz, büyük bir final için hızla koşuyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Akdeniz Oyunları Gösterge Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement