Alpağut Yağlı Güreşleri - Son Dakika
Spor

Alpağut Yağlı Güreşleri

Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Alpağut Mahallesi'nde düzenlenen yağlı güreşlere, 12'si başpehlivan olmak üzere 250 güreşçi katıldı.

07.07.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Alpağut Mahallesi'nde düzenlenen yağlı güreşlere, 12'si başpehlivan olmak üzere 250 güreşçi katıldı.

Alpağut Mahallesi'ni Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Recep Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl köy yaylası şenliklerinin 10'uncusunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu etkinlik kapsamında ata sporu olan yağlı güreşleri de eklediklerini dile getiren Güven, şöyle konuştu:

"Birlik ve beraberlik ruhunun daha da artması, insanların doğdukları yerlere dönmeleri ve o ruhu yaşamaları, örflerini, geleneklerini öğrenmeleri, bilhassa genç nesile dostluk ve kardeşlik ruhunu aşılama adına Alpağut Mahallesi Yağlı Güreş Şenlikleri'ni de başlattık. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz yağlı güreşlere ilgi yoğun oldu. Kardeşlik havası içinde, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde beraber olmanın sevincini yaşıyoruz."

Güven, etkinliğe 12'si baş pehlivan olmak üzere 250 güreşçinin katıldığını belirterek, gelecek yıl daha geniş katılımlı düzenleyeceklerini kaydetti.

Gün boyu süren şenliklere katılan yağlı güreşçiler, derece elde etmek için mücadele verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Alpağut Yağlı Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement