Alper Potuk: "Yabancı Hayranıyız" - Son Dakika
Spor

Alper Potuk: "Yabancı Hayranıyız"

Alper Potuk: "Yabancı Hayranıyız"

Fenerbahçe'nin transferi için 5 milyon euroluk bonservis bedelini gözden çıkarttığı Alper Potuk, Futbol Extra Dergisi'nin Ocak ayı sayısına çok özel bir röportaj verdi.

02.01.2012 17:40

Fenerbahçe'nin transferi için 5 milyon euroluk bonservis bedelini gözden çıkarttığı Alper Potuk, Futbol Extra Dergisi'nin Ocak ayı sayısına çok özel bir röportaj verdi.

Fenerbahçe ile arasındaki maddi sorunları çözen ve transfer döneminin resmen başlamasının ardından sözleşmenin altına imza atacak olan Alper Potuk, Futbol Extra Dergisi'ne verdiği röportajda yabancı oyuncuların Türkiye'de hak ettiklerinden fazla ilgi gördüğünü söyledi.

Türkiye'de yabancı hayranlığı olduğunu belirten Alper'in Futbol Extra Dergisi'ne verdiği özel röportajdan önemli bir pasajı sizler paylaşıyoruz;

"Ülkemizde yabancı hayranlığı bulunduğunu düşünüyorum. Taraftarlar bir Türk oyuncunun yaptığı iyi bir hareketi alkışlamazken, bir yabancıyı, yaptığı basit bir harekette göklere çıkarıyor. Burada görev taraftarlara düşüyor. Türk futbolculara daha fazla destek vermeliler Spor aşkı aileden geliyor. Afyon'dayken ağabeyimle katıldığım bir masa tenisi turnuvasında şampiyon olmuştuk. Okul takımında basketbol ve voleybol da oynadım. Ayrıca bilardoda da iyiyim."

"Süper Lig'de ilk kez bir Fenerbahçe maçında onbirde sahaya çıkmıştım. 2-1 kazandığımız için çok mutlu olduğum o karşılaşmada Alek'i kontrol etmiştim. Sahada kendisini unutturması özelliğiyle çok büyük bir oyuncu. Play-off sistemi sakatlık riski doğursa da Avrupa'daki oyuncular gibi sık maç yapma şansı yaratması açısından iyi oldu. Bu tempoya alışmamız lazım."

"A takıma çıktığım sezon arka çapraz bağlarım yırtıldı. 10 hafta süreyle oynayamadım. O süreç çok zordu. İnsanın aklına bin türlü düşünce geliyor. 6 hafta sonra, yaklaşan Beşiktaş maçı öncesi kendimi iyi hissederek antrenmana çıktım. Sakatlığım nüksetti ve 4 hafta daha takımdan uzak kaldım. Ligimizde Avrupa takımlarında forma giyebilecek genç futbolcu olarak Özgür Çek'i görüyorum. Bence çok rahat şekilde transfer olabilir."

"Ailem benim her zaman en büyük destekçimdi. Futbolcu olmamı çok sıcak karşıladılar. Özellikle babam benimle çok ilgilendi. Ülkemizde en çok Emre Belözoğlu'nu beğeniyorum. Hırsı ve yetenekleriyle iyi bir futbolcu. Avrupa'da ise herkes gibi; Xavi ve Iniesta'ya hayranım. Eskişehirspor'daki ilk günlerimde Rıza Çalımbay yönetiminde orta sahada defansif bir görev üstleniyordum. Daha sonra Bülent Uygun yönetiminde daha ofansif bir oyun tarzı benimsedim. Oyunun iki yönünü de oynamaya çalışıyorum."

ALPER POTUK'UN ÖZEL RÖPORTAJINI FUTBOL EXTRA'NIN BU AYKİ SAYISINDA BULABİLİRSİNİZ...

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Alper Potuk: 'Yabancı Hayranıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement