Amatör Kulüpler Avcılar'da Saha İstiyor - Son Dakika
Spor

Amatör Kulüpler Avcılar'da Saha İstiyor

Amatör Kulüpler Avcılar\'da Saha İstiyor

Avcılar Kulüpler Birliği Başkanı Yunus Yıldırım, Avcılar'da 1 tane stat olduğunu ve Avcılar'da bulunan amatör kulüpler için yetersiz olduğunu söyledi.

14.08.2014 16:53  Güncelleme: 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avcılar Kulüpler Birliği Başkanı ve Avcılar Cihangir spor Genel Kaptanı Yunus Yıldırım, Avcılar'da 1 tane stat olduğunu ve Avcılar'da bulunan amatör kulüpler için yetersiz olduğunu söyledi.

Avcılar Kulüpler Birliği Başkanı ve Avcılar Cihangirspor Genel Kaptanı Yunus Yıldırım İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Yıldırım, aldıkları duyumlara göre Avcılar Belediyesi'nden bir karar çıktığını belirterek, "Avcılarda bir tane stadımız var. Turgut Özal Stadı ama İl Spor Müdürlüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden her an yıkım kararı çıkabilir. Onun yapıldığını ve stattan antrenman saat ücreti olarak 50 TL tahsis edildiğini duyduk. Buna nazaran bir cevap alamadık" dedi.

"BELEDİYE İLE İÇ İÇE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ"

Avcılar Belediye Başkanı ile diyaloglarının devam ettiğini söyleyen Yunus Yıldırım, "Meclis üyesi arkadaşlarla kulüpler birliği hakkında konuştuk. Bunu halledebileceklerini söylediler. Şu anda biz onlardan haber bekliyoruz. Biz belediye ile beraber çalışmak istiyoruz. Günde 1 saat olmak üzere günde 2 antrenman yaptığımızı düşünürsek, 50 TL'den ayda bin 200 TL ücret yapar. Biz hocaların parasını veremezken, bu ücreti nasıl verelim? Avcılarda alt yapıyla beraber 10 tane amatör spor kulübü var. Ortalama 5 takım çalıştırıyoruz. 7 takım çalıştıran var, 3 takım çalıştıran var. Bunları saatlere böldüğümüz zaman ortaya çok farklı bir şey çıkacak. Bin 200 TL'yi de geçecek. Şimdi böyle bir şeyin yanlış olduğunu söylüyorlar. Şu an diyalog içerisindeyiz ama herhangi bir haber alamadık. Belediye ile iç içe çalışmak istiyoruz. Bize Belediye Başkanı Handan Hanım seçimden önce spora sonsuz destek vereceğini söyledi. Fakat şu anda herhangi bir muhatap bulamıyoruz. Seçilen spor müdürümüz var ama herhangi bir muhatabımız yok. Herhangi bir şey yapamadık. Diyalog eksikliğimiz var" diye konuştu.

"ÇOCUKLARI KAZANMAK İSTİYORUZ"

Yunus Yıldırım, hiçbir belediyeyi kendi belediyelerine örnek almak istemediklerini vurgulayarak, "Bizde antrenman saatine ücret talep ettiklerini duyduk. Başka yerlerde tesis bolluğu, saha bolluğu var. Bizde bir tane saha, 10 tane takım var. Hangi birimiz, nerede antrenman yapacağız? Biz saha istiyoruz. Çocukları kazanmak istiyoruz. Bir sürü çocuk var elimizde, bir sürü yetenek var. Biz bunları uyuşturucudan, kafelerden, her türlü pislikten korurken, onları kurtarırken, başka yerlere itmelerine razı olamayız. Biz destek istiyoruz. Avcılarda pırıl pırıl takımlar var. Bölgesel Amatör Lig'de, Avcılar Belediyespor var. Biz istiyoruz ki takımlarımız kalkınsın. Ne kadar kalkınırsa gençler o kadar iyi durumlara gelir. Biz gençleri pislikten, uyuşturucudan, sigaradan her şeyden kurtarmak istiyoruz. Bize destek olsunlar. Biz başka belediyeleri örnek almak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

"NE MADDİYAT NE MALZEME NE DE BAŞKA BİR YARDIM ALMIYORUZ"

Diğer belediyelerin takımlara her türlü ekipman ve maddi yardım yaptığını dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

"Biz dilenci gibi para dileniyoruz. Oradan buradan malzeme dileniyoruz. Gelin sponsor olun eşofman, forma yaptıralım diyoruz. Biz kulüp başkanları, yöneticiler, hocalar tüm vakitlerini verirken, hiçbir yerden destek alamıyoruz. Avcılar amatör spor kulüpleri hiçbir yerden hiçbir destek almıyor. Ne maddiyat ne malzeme ne de başka bir yardım almıyoruz. Daha önceki belediye başkanı zamanında otobüs konusunda bizim biraz sıkıntımız vardı. Biz öğrencilerimizi otobüsle değil de, kendi araçlarımızla götürüp getirmek zorunda kalıyorduk. Maçtan sonra biz çocuklara köfte ekmek veriyoruz. 200-250 TL tutuyor. Belediye araç vermeyince kendimiz götürüyorsak, köfte ekmek veremiyoruz. Malesef büyük sıkıntıdayız. Belediyemiz bize sahip çıkarsa her şeyin üstesinden geleceğimize inanıyorum."

"BİZ MECLİSTEN ÇIKAN BÖYLE BİR KARARIN BOZULMASINI İSTİYORUZ"

Başkan Yıldırım, belediye meclisinin tatilde olduğunu ve Eylül ayında toplanacağını hatırlatarak, "Meclis üyesi arkadaşlarla görüştük olumlu yanıtlar verdiler. Biz meclisten çıkan böyle bir kararın bozulmasını istiyoruz. Bu kararın ardından güzel şeyler çıkmasını istiyoruz. Belediye ile içi içe çalışıp, kopuk olmak istemiyoruz" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Amatör Kulüpler Avcılar'da Saha İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement