Anfield Düellosu Liverpool'un: 3-2 - Son Dakika
Spor

Anfield Düellosu Liverpool'un: 3-2

Premier Lig'de liderlik koltuğunda oturan Liverpool ve zirve yarışı veren Manchester City arasında oynanan maçın kazananı ev sahibi oldu.

13.04.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Premier Lig'de zirve yarışı veren Liverpool ve Manchester City arasında oynanan DEV maçta sahada büyük bir mücadele vardı.

Liverpool ilk yarıda esti gürledi

3 - 2

4

İsabetli şut

5

6

İsabetsiz şut

8

7

Korner

7

7

Faul

7

0

Sarı kart

0

0

Kırmızı kart

0

%46

Topla oynama

%54

Ev sahibi Liverpool maça hızlı başladı ve oyunun kontrolünü elinde tuttu.

5. dakikada Suarez arkadan yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

6. dakikada ise Suarez muhteşem bir kontrolle iki Man Cityli oyuncuyu bir anda oyundan düşürdü ve nefis bir ara pasıyla Sterling'i ceza sahasında topla buluşturdu. Sterling önce savunmayı geçti, ardından da Joe Hart'ı terse götürerek topu boş kaleye yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

15. dakikada Yaya Toure yaklaşık 35 metreden kaleyi yokladı, ancak bu şutun ardından sakatlandı. Top büyük bir farkla üstten auta gitti. Toure ise tedavi için kenara geldi. Toure 19. dakikada yerini Javi Garcia'ya bıraktı.

16. dakikada Sterling bu sefer nefis bir ara pasıyla Sturridge'i Joe Hart ile karşı karşıya bıraktı ancak Sturridge'in şutu az farkla auta gitti.

26. dakikada Coutinho kornerden topu ortaladı Gerrard nefis bir kafa vuruşu yaptı ancak Joe Hart da nefis kurtardı. 27. dakikada ise Gerrard korneri kullandı ve Martin Skertel bu sezonki 7. golünü attı. Topa kafayı vuran Skertel, Hart'ı çaresiz bıraktı ve top ağlarla buluştu.

29. dakikada Sturridge, Hart ile karşı karşıya kaldı ancak Hart topu nefis kurtardı.

33. dakikada ise Mamadou Sakho, Edin Dzeko'yu ceza sahasında yere düşürdü, fakat hakem devam kararı verdi.

44. dakikada ise inanılmaz bir karambol oldu. Mignolet boşa çıktı Fernandinho boş topa vurdu ancak Glen Johnson topu çizgide kafayla karşıladı. Dönen topta ise Sterling topu karşıladı ve Mignolet seken topu aldı.

46. dakikada Fernandinho kornerden gelen topa nefis bir vole çekti, ama Mignolet de topu bir o kadar nefis bir şekilde kurtardı.

Liverpool ilk yarıyı 2-0 önde bitirdi.

City'den efsanevi geri dönüş, ama Coutinho!

İkinci yarı ise ipler el değiştirdi ve Manchester City ofansif oynamaya başadı.

51. dakikada Skertel Fernandinho'nun mutlak gol şansını kayarak engelledi.

56. dakikada David Silva topu çizgiden Milner'a çevirdi. Milner topu ağlara yolladı ancak hakem aut kararı verdi.

57. dakikada ise bu sefer Milner topu Silva ile buluşturdu. David Silva zor poasiyonda golünü atmayı başardı. Savunma ve Mignolet'in tüm çabası golü engelleyemedi ve skor 2-1 oldu.

78'

Kompany topu hatalı noktaya uzaklaştırdı. Coutinho arkadan geldi ve topu doğrudan nefis bir vuruşla ağlara yollayarak maçı Liverpool'a geri çevirdi.

60. dakikada Edin Dzeko, topa yetişemedi ve bomboş kaleye bir gol şansı kaçtı.

63. dakikada ise David Silva bir kez daha sahneye çıktı. Silva'nın şutu Glen Johnson'a çarparak Mignolet'yi yanılttı ve top ağlarla buluştu ve skor 2-2 oldu.

78. dakikada Kompany topu yanlış yere uzaklaştırdı. Arkadan gelen Coutinho topa tersten gelişine sert bir vuruş yaptı ve Hart çaresiz kaldı. Meşin yuvarlak sağ alt köeşeden ağlarla buluştu ve skor 3-2 oldu!

88. dakikada Suarez bir kez daha Hart ile karşı karşıya kaldı ancak üst üste dördüncü defa ofsayta düştü.

90. dakikada maçın kahramanlarından Coutinho kenara alındı ve yerini Chelsea'den kiralanan Moses'e bıraktı.

93. dakikada Jordan Henderson, topla alakasız bir şekilde Samir Nasri'ye panikle kayarak müdahele yaptı ve doğrudan kırmızı kart gördü.

City son dakikalarda yoğun baskı kursa da aradığı golü bulamadı. Liverpool maçı 3-2 kazanarak 10'da 10 yaptı ve Man City ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı. Liderliğini de koruyan Kırmızılar son 4 haftaya büyük bir avantajla girdi.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Brendan Rodgers

Performans: 7/10

İlk yarı takımını çok iyi motive etti ve City'yi iyi okudu. Ancak ikinci yarı Pellegrini'nin akıl oyunlarına uzun süre yanıt veremedi.

Manuel Pellegrini

Performans: 7/10

Güçlü rakibine karşı ilk yarı çok zayıf kaldı. Ancak ikinci yarı akıllıca bir değişiklik yaptı ve Milner ile oyunu çevirdi. Ancak Kompany'nin hesaplanamayan hatası puan veya puanlara mal oldu.

Hart üst üste kurtarıyor! Hart 25, 26, 27 ve 29. dakikada yaptığı önemli kurtarışlarla takımını oyunda tuttu.

Johnson-Sterling-Mignolet! City ise 3 defa üst üste gole yaklaştı. Ancak önce Johnson çizgide topu kafayla çıkardı daha sonra Sterling gole izin vermedi. 46. dakikada ise Mignolet nefis bir kurtarış ile City'nin gol umutlarını ilk yarıda bitirdi.

İkinci yarı City'nin ama İkinci yarı Manchester City 2-0 geriden geldi ve hem oyuna hem de skora ortak oldu. Silva ve Milner ikilisi büyük bir uyum yakaladı ancak Kompany'nin hatası takımı yaktı.

Kaptandan affedilemez hata Manchester City'yi yakan ise 78. dakikada Kompany'nin dev hatası oldu. Coutinho bu hatayı affetmedi ve nefis bir golle maçı Liverpool'a getiren isim oldu.

Anfield Düellosu Liverpool\'un: 3-2
Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Anfield Düellosu Liverpool'un: 3-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement