Antalya, Runtalya Maratonu'na Hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Antalya, Runtalya Maratonu'na Hazırlanıyor

Antalya, Runtalya Maratonu\'na Hazırlanıyor

Öger Tur tarafından Antalya'da düzenlenecek 8'inci Runtalya Maratonu, 2- 3 Mart tarihlerinde koşulacak.

16.02.2013 15:46

Öger Tur tarafından Antalya'da düzenlenecek 8'inci Runtalya Maratonu, 2- 3 Mart tarihlerinde koşulacak.

Antalya'nın tanıtımına katkı sağlayan Runtalya Maratonu, 8'inci kez sporseverleri buluşturacak. Yurt içinden ve yurt dışından toplam 3 bin 700 profesyonel sporcunun kayıt yaptırdığı Runtalya Maratonu, 3 Mart'ta Antalya Cam Piramit önünde başlayacak ve yine aynı noktada sona erecek. 42 kilometrelik etapta sporcular, Atatürk Caddesi, Işıklar, Eski Lara Yolu, Fener, Lara Beach sahil yolu ve Lara'ya kadar uzanan güzergahta koşacak ve başlangıç noktası Cam Piramit'e geri gelerek maratonu tamamlayacak.

ÖNCE HALK KOŞUSU

2 Mart'ta koşulacak TerraCity AVM Halk Koşusu için şu ana kadar 2 binin üzerinde kişi kaydını yaptırdı. Türkiye'de ilk defa düzenlenen ve büyük ilgi gören 100 kişi ile sınırlı 'Runtalya Yüksek Topuk Koşusu'na da şu ana kadar 80 kişinin kayıt yaptırdığı, kayıtların TerraCity AVM'de devam ettiği belirtildi. Anadolu Hastanesi sponsorluğunda 4'üncü kez gerçekleştirilecek 'Minik Adımlar Koşusu'na ise 4- 6 yaş arası 200 çocuk katılacak.

KATILIMCI SAYISINDA ARTIŞ VAR

Runtalya Maratonu Yarış Direktörü Nergiz Gürler, Manavgat'ın Evrenseki Beldesi'ndeki Commodore Elite Otel'de düzenlediği basın toplantısında maraton hakkında bilgi verdi. Maratona 2 bin 600'ü yurt içinden olmak üzere 3 bin 700 profesyonel sporcunun katılmak için kayıt yaptırdığına vurgu yapan Gürler, geçen yıla oranla bu yıl katılımcı sayısında yüzde 20 artış olduğunu söyledi. Geçen yıl düzenlenen 'Runtalya Yüksek Topuk Koşusu'nun büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Gürler, bu yıl da düzenlenecek yarışmanın organizasyona renk katacağını vurguladı.

8 YILDIR DÜZENLENİYOR

İlk kez 2006 yılında düzenlenen Runtalya Maratonu, atletizm sporunun gelişmesi, Türkiye ve Antalya'nın tanıtımı amacıyla yapılıyor. Maratonu tamamlayan katılımcılara madalya ve sertifika veriliyor, dereceye giren sporculara ise özel olarak tasarlanan kupaların yanı sıra, Akdeniz sahillerinin seçkin otellerinde tatil hediye ediliyor. Bu yıl 42 kilometrelik parkuru koşacak sporcular için 30 ihtiyaç noktası kurulacak. Bu noktalardan sporculara yaklaşık 40 bin şişe su, 8 bin enerji içeceği, 5 ton meyve, 3500 simit, 12 bin sünger dağıtılacak. Sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak ve güvenliğini sağlamak için güzergah, start ve bitiş alanında toplam 250 personel, 10 ambulans, 20 doktor, 100 hakem ve 250 polis görev alacak. 70 kişilik animasyon ekibi de maratonu renklendirmek ve daha eğlenceli kılmak için güzergah boyunca farklı gösteriler sunacak. - Antalya/ Manavgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Antalya, Runtalya Maratonu'na Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement