Arjantin-İsviçre / Ön Bakış - Son Dakika
Spor

Arjantin-İsviçre / Ön Bakış

Arjantin-İsviçre / Ön Bakış

Dünya Kupası'nın favorilerinden Arjantin, sürpriz kovalayan Avrupa temsilcisi İsviçre ile çeyrek final bileti için karşı karşıya geliyor.

01.07.2014 04:01

Dünya Kupası'nın favorilerinden Arjantin, sürpriz kovalayan Avrupa temsilcisi İsviçre ile çeyrek final bileti için karşı karşıya geliyor.

Arjantin

Güney Amerika denince akla futbol ve samba geliyorsa Arjantin’in tangosundan henüz haberdar olmamışsınız demektir. Buenos Aires’te doğan ama araştırmacılara göre sınır komşusu Uruguay’dan Arjantin’e kayan tango, Güney Amerika’nın en özel danslarından biridir. Saygınlığını eşsiz müziği ve görsel şöleni ile tüm dünya tarafından tanınmıştır. Güney Amerika’nın en dibinde Şili’in komşusu olan Tangocular, Maradona ile dünyanın tam ortasına demir attı. Maradona’nın tacını devralan Messi, bu krallığı en büyük rakibi olan Brezilya’nın evinde düzenlenecek olan Dünya Kupası’yla tüm evrene duyurmak istiyor. Son Dünya Kupası ve Copa America tecrübeleri oldukça tatsız geçen Arjantin, belki de eline geçen en büyük fırsatı değerlendirmek istiyor. Brezilya’da kalkacak bir Dünya Kupası’nın Arjantin futbol tarihini yeniden yazacağını bilen futbolcular, geride kalan son dört büyük kupayı unutarak önüne bakıyor.

Sergio Aguero'nun yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası turnuvayı kapatmasıyla birlikte henüz ikinci turda yaşanacak olası bir kupaya veda, okların Juventus'un yıldızı Carlos Tevez'i kadroya almayan teknik direktör Alejandro Sabella'ya çevrilmesine neden olabilir. Turnuvada her geçen tur üzerine biraz daha fazla sorumluluk yüklendiğinin bilincinde olan ve en olgun Dünya Kupası'nı geçiren Lionel Messi ve Arjantin Milli Takımı'nın eski teknik direktörü Alfio Basile'nin zamanında kendisi hakkında söylediği "Dünya şampiyonu takım onun etrafında kurulacak" sözlerinin hakkını yavaş yavaş vermeyen başlayan Fernando Gago'nun üzerine kurulan Arjantin Milli Takımı, adı Galatasaray'la da anılan kurt teknik adam Ottmar Hitzfeld'in İsviçre'si karşısında mutlak favori.

Kilit oyuncu: Lionel Messi

Arjantin’in değil, dünyanın her maçını başka bir gözle izleyeceği Lionel Messi, Barcelona’da özellikle sezonun ikinci yarısını dinlenerek geçirdi. Maradona ve arkadaşlarından sonra kupa kaldıran jenerasyonda olmak isteyen Messi, sadece geçen sezonlarda yaptıklarını Arjantin formasıyla tekrarlarsa çeyrek asırdan fazla süren bu özlem sona erecek gibi görünüyor.

Teknik direktör: Alejandro Sabella

İngiltere’de oynayan ender Arjantinli isimlerden biri olan Sabella, Tevez’i kadroya çağırmamasıyla oldukça eleştirildi. 2011 Copa America'da Sabella Arjantin milli futbol takımının genel müdür olarak göreve başladı. Ağustos 2011'de teknik direktörlüğe atandıktan sonra Lionel Messi'yi Arjantin'in kaptanı olarak görevlendirdi.Henüz rüştünü ispat etmiş bir teknik adam değil. Bu yüzden üzerinde büyük bir baskı var.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Arjantin-İsviçre / Ön Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement