Arkaslube Banca Marche Maçından Notlar - Son Dakika
Spor

Arkaslube Banca Marche Maçından Notlar

Arkaslube Banca Marche Maçından Notlar

Challenge Cup'ı İtalyan Rakibi Lube Banca Marche'ye Kaptırarak İkincilikte Kalan Arkaslı Voleybolculara Madalyalarını Avrupa Voleybol Konfederasyonu Asbaşkanı Jan Hronek Verdi.

13.03.2011 22:50

- 2009'da müzesine götürdüğü Challenge Cup'ı finalde İtalyan rakibi Lube Banca Marche'ye kaptırarak ikincilikte kalan Arkaslı voleybolculara madalyalarını Avrupa Voleybol Konfederasyonu Asbaşkanı Jan Hronek verdi.

- Arkas'ın Kolombiyalı smaçörü Liberman Agamez gazeteciler arasında yapılan oylama sonucunda finalin en değerli oyuncusu seçildi.

- Atatürk Spor Salonu'nu dolduran İzmirliler kupayı havaya kaldıran Lube Banca Marche oyuncularını da alkışlarla uğurladı. Şampiyonlar Ligi ve CEV Cup'ı daha önce kazanan İtalyan takımı, Challenge Cup zaferiyle Avrupa'daki tüm kupaları müzesine götürmüş oldu. Marcheli oyunculara altın madalyaları takdim eden isimler arasında Arkasspor Asbaşkanı Bernard Arkas da yer aldı.

- Birçok finale ev sahipliği yapan Atatürk Spor Salonu dev maçta tarihi günlerinden birini yaşadı. Yenileme çalışmalarının da maç öncesi başladığı salon maçtan saatler önce tıklım tıklım doldu. Bir çok İzmirli de dışarda kaldı.

- Arkas'ın 2009'da Challenge Cup'ı kazanmasında büyük pay sahibi olan İzmirli voleybolseverler maç boyunca takımlarına büyük destek verdi. Seyircilere maç öncesi top rakipteyken daha çok güürültü yapmaları için Güneş Afrika'daki 2010 Dünya Şampiyonası'nda meşhur olan vuvuzelalar dağıtıldı.

- Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde liderlik koltuğunda oturan İzmir Büyükşehir Belediyesporlu hentbolcular da Arkas'ı yalnız bırakmadı. Hentbolcular maç boyunca vuvuzela çalıp Arkas'ı destekledi.

- Dev final başlamadan önce Japonya'daki deprem felaketinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

- Üçüncü set sonucu 2-1 geriye düşen, en önemli oyuncularından Omrcen'den de sakatlığı nedeniyle yararlanamayan Lube Banca Marche'de, önümüzdeki haftalarda İtalya Milli Takımı'nın başına geçmeye hazırlanan Antrenör Mauro Berrutto maçın ardından, "Bizi böyle bir atmosferin beklediğini biliyorduk. Hayatımın en zor atmosferli, en zor maçlarından biriydi. Herşey aleyhimizeyken kupada oynadığımız 12 maçı da kazanıp mutlu sona ulaşmaktan memnunum" dedi.

- Arkas'taki ilk yılında 54 takım arasından takımını finale taşıyıp üzüntü yaşayan Kanadalı Antrenör Glenn Hoag, "Üçüncü seti kazanıp 2-1 öne geçmişken, taraftar desteği oe arkamızdayken kazanmak isterdik. Ama sonunu getiremedik" diye konuştu.

- Arkas'ta 2009'da kupayı kazanma mutluluğu yaşayan Kaptan Bülent, "Üçüncü setten sonra takım beklemediğimiz şekilde durdu. İlk maçtaki 3-02lık mağlubiyetin handikapını yaşadık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Arkaslube Banca Marche Maçından Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement