Arslan: "Cüneyt Çakır Türk Hakemliğinin Yüz Akıdır" - Son Dakika
Spor

Arslan: "Cüneyt Çakır Türk Hakemliğinin Yüz Akıdır"

Arslan: "Cüneyt Çakır Türk Hakemliğinin Yüz Akıdır"

Eski CAS Hakimi Avukat Türker Arslan, Brezilya'da düzenlenecek olan FIFA 2014 Dünya Kupası’nda görev yapacak Cüneyt Çakır'ın, Türk hakemliğinin yüz akı olduğunu söyledi.

05.02.2014 12:16

Eski CAS Hakimi Avukat Türker Arslan, Brezilya'da düzenlenecek olan FIFA 2014 Dünya Kupası'nda görev yapacak Cüneyt Çakır'ın, Türk hakemliğinin yüz akı olduğunu söyledi.

Eski CAS Hakimi ve TFF'nin eski Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Türker Arslan, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Cüneyt Çakır'ın 2014 FIFA Dünya Kupası'nda düdük çalacak olmasını ile ilgili Arslan, " Doğan Babacan'dan sonra bir Türk hakeminin Dünya Kupasında görev alması beni mutlu etti. Üstelik Çakır benim çok takdir ettiğim, beğendiğim bir hakemdir. Özellikle yurt dışı maçlarında çok başarılı karşılaşmalar yönetti. Türk hakemliği açısından Cüneyt Çakır'ın böyle bir noktaya gelmiş olmasından dolayı büyük gurur duyuyorum. Türk hakemliği adına çok büyük bir aşamadır. İnşallah arkasından da başka hakemlerimiz gelir. Ben Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'nda çok önemli maçlar yöneteceğine, çok başarılı olacağına ve bu noktaya da hakkıyla geldiğine içtenlikle inanıyorum" dedi.

"CÜNEYT TÜRK HAKEMLİĞİNİN YÜZ AKIDIR"

Arslan, hakemlerin her zaman hata yapabileceğini vurgulayarak, "Cüneyt Çakır'ın sahadaki duruşuyla, futbolcularla olan diyaloğuyla ve verdiği kararlarla fevkalade iyi bir hakem olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Cüneyt de zaman zaman hatalar yaptı. Ama bunlar onun daima iyi hakem olma yolundaki çabasını fazla gölgelemedi. Cüneyt Çakır Türk hakemliğinin yüz akıdır. Geçmiş yıllardan elit kadrosuna çıkana kadar çok önemli aşamalar kaydetti. Hem Merkez Hakem Komitesi hem ilgili federasyonlar ona her türlü desteği verdiler. O bakımdan bu durum müşterek bir çalışmanın ürünü olarak da kabul edilebilir. Ama tabi burada en büyük pay Cüneyt'in kendi becerisi ve çalışkanlığıdır" diye konuştu.

"TFF'NİN KARARINI DOĞRU BULMUYORUM"

Olaylı Kasımpaşa - Beşiktaş maçı ile ilgili alınan kararlarının açıklanmasının ardından Arslan, "Ben alınan kararları doğru bulmuyorum. Bana göre TFF bu maçla alakalı doğru değerlendirme yapmadı. Hem hakeminin, hem gözlemcilerinin, hem de temsilcilerinin bütün raporlarını bir kenara iterek, kendilerine göre bir değerlendirme yaptılar. Bu çok doğru bir yöntem değil. Eğer böyle bir tereddütü var idiyse, böyle dışarıdan alınan bir raporla karar verilmesini doğru bulmuyorum. Bundan sonra herkes dışarıdan bir takım raporlar tedarik edebilir. O zaman bu işin altından kalkılmaz. Bir bilirkişi raporu gerekiyorsa da, Tahkim Kurulu'nun bunu kimlerin yapacağını kendisi tayin etmeliydi. ve hakemlerin, gözlemcilerin ve temsilcilerin raporlarının bu kadar göz ardı edilmesi de hakemlik müessesi açısından çok büyük bir hatadır" şeklinde konuştu.

"ZEKERİYA ERKEN BİR AÇIKLAMA YAPTI"

Arslan, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in istifa kararı alması ve sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi tarafından vazgeçirilmesi ile ilgili olarak ise, "Zekeriya erken bir açıklama yaptı. Raporlar gelmeden önce böyle bir açıklama yapması doğru değildi. Ama orada Zekeriya da güç durumda kaldı. Ben TFF'nin bu konudaki tutumunu doğru bulmuyorum. Merkez Hakem Komitesi bir tavır koydu ama kol kırılır yen içerisinde kalır anlayışı içinde Zekeriya'yı ikna ettiler" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Arslan: 'Cüneyt Çakır Türk Hakemliğinin Yüz Akıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement