Avrupa Atletizm Şampiyonasına Doğru - Son Dakika
Spor

Avrupa Atletizm Şampiyonasına Doğru

Avrupa Atletizm Şampiyonasına Doğru

32.Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek atletler belli oldu.

25.02.2013 16:56  Güncelleme: 16:51

İsveç'in Göteborg kentinde 1-3 Mart günleri arasında düzenlenecek 32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek atletler belli oldu. Kadroda, Nevin Yanıt, Sevim Sinmez Serbest, Halit Kılıç, İlham Tanui Özbilen, Halil Akkaş, Hüseyin Atıcı gibi Türkiye rekortmeni isimler yer alıyor.

Türk atletizmi uluslararası arenada sezonun en önemli sınavına çıkıyor. Balkan Salon Şampiyonası'nda başarılı sonuçlara imza atan sporcularımız, bu kez Avrupa'nın en iyisi olmak için mücadele edecek.

2013 yılının önemli organizasyonlarından ilki olan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda atletler, İsveç'in Göteborg kentinde 32. kez bir araya gelecek. 1-3 Mart günlerinde Scandinavium Arena'da yapılacak yarışmalarda Türkiye 13 sporcu ile madalya kovalayacak.

Kadınlarda ülkemizi beş atlet temsil edecek. Nevin Yanıt 60 metre engellide, Aksel Gürcan 60 metrede, Elif Yıldırım 400 metrede, Dudu Karakaya 3000 metrede, Sevim Sinmez Serbest de üç adım ve uzun atlamada piste çıkacak.

Sekiz atlet ile mücadele edeceğimiz erkekler kategorisinde ise Yavuz Can 400 metre, Halit Kılıç 400 ve 800 metre, Abdulgani Tuna 800 metre, İlham Tanui Özbilen 1500 metre, Halil Akkaş ve Polat Kemboi Arıkan 3000 metrede, Serhat Birinci yüksek atlamada ve Hüseyin Atıcı da gülle atmada ülkemizi temsil edecek.

BALKAN SALON ATLETİZM ŞAMPİYONASI'NDA MORAL BULDULAR

Şampiyonada ülkemizi temsil edecek Türk atletler, 23 Şubat'ta İstanbul'da düzenlenen 18. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda aldıkları dereceler ile moralli ve iddialı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Nevin Yanıt, İstanbul'daki yarışta salondaki en iyi derecesini 7.98'e çekerek rakiplerine iddialı olduğunu gösterdi. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 60 metre engellide yarışacak Milli atletin rakipleri arasında bu sezon 8 netin altına inen isimler arıyor. Yanıt, Rus Yulia Kondakova, Belaruslu Alina Talai, Belçikalı Eline Berings gibi isimlerle yarışacak.

Balkan Şampiyonasında altın madalya alan Dudu Karakaya 3000 metrede, bronz madalya alan Türkiye rekortmeni Sevim Sinmez Serbest üç adım ve uzun atlamada, Aksel Gürcan da 60 metrede, genç atlet Elif Yıldırım da 400 metrede güçlü rakipler ile mücadele edecek.

Salonda Balkan Şampiyonu olan erkek takımımızın Avrupa Şampiyonası kadrosunda ise İlham Tanui Özbilen, Polat Kemboi Arıkan, Halil Akkaş, Hüseyin Atıcı gibi isimler yer alırken, atletlerimiz, ilk üçe girebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Avrupa Atletizm Şampiyonasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement