Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, gençlerde Avrupa şampiyonu olan sporcuları ve teknik heyeti kutladı.

18.06.2014 23:37

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda başarılı olan sporcuları kutladı.

Bakan Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, güreşte kazanılan gençler Avrupa şampiyonluğunun, Türkiye'nin geleceğin şampiyonlarını bu topraklarda yetiştirme hedefinin kilometre taşlarından birisi olduğunu belirterek  tüm sporcuları ve teknik heyeti tebrik etti.

Bakanlık olarak spora ve sporcuya yatırım noktasında daha önce atılmayan adımları attıklarını, bilimsel veriler ışığında önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, şunları belirtti:

"Adımlarımızın, tıpkı bugünkü örnekte olduğu gibi madalyalarla şampiyonluklarla taçlanması bizim doğru yolda ilerlediğimizin önemli bir kanıtı. Bakanlık olarak bu tür başarıların artarak devam etmesi için tüm imkanlarımızı sporun hizmetine sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Bu mutluluk hissini bize yaşatan tüm sporcu kardeşlerime ve başta Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Bakan Kılıç ayrıca, şampiyonanın son gününde, 55 kiloda altın madalya kazanan Barış Kaya, gümüş madalyanın sahibi olan 120 kiloda Yunus Emre Dede ve bronz madalyaya uzanan 84 kiloda Fatih Erdin'i ise yayımladığı mesajla kutladı.

Başkan Yerlikaya'nın görüşleri-

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakanımız ve Spor Bakanımızın bizlere desteklerine layık olmaya çalışıyoruz" ifadesine yer verdi

Yerlikaya, 16 yıl sonra yeniden böylesine büyük bir başarı kazandıkları için camia olarak sevinç içinde olduklarını kaydetti.

Türk sporunun her geçen gün daha da iyiye doğru gideceğine inandığını ifade eden Yerlikaya, açıklamasında şunları belirtti:

"Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız bizlere her konuda en üst düzeyde destek veriyor. Sporcularıma her zaman söylüyorum, bu desteğin en güzel karşılığı kazanacağımız madalyalar. Bugün de takım olarak şampiyonluğa ulaştığımız bir gün. Başımız dik. İnşallah bu genç kardeşlerimiz 2020 yılında olimpiyatlarda çok büyük başarılara imza atacaklar."

Türkiye, Polonya'da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak, 16 yıl aradan sonra 38 ülke arasında, 63 puanla Avrupa şampiyonu oldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement