Avrupa'nın En Büyüğü Belli Olacak - Son Dakika
Spor

Avrupa'nın En Büyüğü Belli Olacak

Avrupa\'nın En Büyüğü Belli Olacak

Devler Ligi finalinde Bayern Münih ile Borussia Dortmund karşı karşıya gelecek.

25.05.2013 20:00  Güncelleme: 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez iki Alman takımı finalde karşı karşıya geliyor. Avrupa'nın en büyüğü kim olacak? Bayern Münih mi, Borussia Dortmund mu? Ancak kesin olan kupanın Almanya'da kalacağı.

Alman futbolu için maçların maçı; Bayern Münih ile Borussia Dortmund, Bundesliga birincisiyle ikincisi, 2013'ün lig şampiyonu, 2011 ve 2012'nin şampiyonu karşısında. Her iki ekip de milli takımın bel kemiğini oluşturuyor. Her iki takım da Londra'daki finale gelene kadar üstün bir performans sergiledi. Görünen o ki bu sezon Avrupa futboluna hükmeden en iyi iki takımı hak ettiği şekilde Avrupa'nın zirve sahnesinde bir araya geldi, her iki takımın koşulları farklı olsa da.

KAYBEDİLEN FİNAL, BAŞARI İÇİN MOTİVASYON OLDU

Aslında Bayern Münih, final havasını solumaya alışkın. Bavyera ekibi, son 4 Şampiyonlar Ligi'nde 3'üncü kez finalde. Ancak şu ana kadar final performansı parlak sayılmaz. 2010'da Inter'e 2-0 kaybetti. Daha da acı olanı geçen yıl kendi saha ve seyircisi önündeki finalde Chelsea'ye penaltı atışları sonrası boyun eğdiği maçtı.

Bayern'in orta sahadaki ismi Bastian Schweinsteiger Wembley finali öncesi, "Münih'te aldığımız final yenilgisi beni şahsen bu sezon çok daha motive etti. Hele soyunma odasındaki yüzleri hatırladıkça" diye konuşuyor. Diğer arkadaşlarının da kendisi gibi düşündüğünü söyleyen milli yıldız, teknik direktör Jupp Heynckes'in başarı hikayesinin devam etmesini umduğu da sözlerine ekledi.

Sezon sonu emekliliğe hazırlanan Bayern'in 68 yaşındaki tecrübeli teknik direktörü, kulübe bir büyük kupa kazandırıp adını unutulmazlar arasına yazdırmak istiyor. Bunu başarmak için de teknik direktörlük kariyerinin sondan bir önceki maçı olan Wembley'deki finalde elindeki güçlü kadroyla en iyisini sahaya yansıtmaya çalışacak. Heynckes bu maçta sadece uzun süreli sakatlıkları bulunan Holger Badstuber ve Toni Kroos'tan yararlanamayacak.

Bayernli oyuncular, Bayern Münih'in artık kupayı hak ettiği görüşünde birleşiyor. Schwenisteiger; "Potansiyelimizi biliyoruz ve bunu sahaya yansıtmak ya da yansıtamamak tamamen bize kalmış. Elbette Dortmund'u önemsiyoruz ve neler yapabileceğini biliyoruz. Ama ben Şampiyonlar Ligi'ni kazanıp kazanamayacağının Bayern Münih'in elinde olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

BAŞARININ ANAHTARI TAKIM OYUNU

Borussia Dortmund'un Şampiyonlar Ligi finalinde olduğu gerçeğine bazıları hala inanamıyor. Teknik direktör Jürgen Klopp, "Sezon başında kimse böyle bir başarı beklemiyordu. Biz dev bir adım attık. Şimdi buradayız, çekinmeden futbolumuzu oynayacağız" diyor.

Dortmundlular nasıl futbol oynayabildiklerini bu sezon sık sık etkileyici bir şekilde gayet iyi gösterdi. Ajax, Manchester City ve Real Madrid karşısında üstelik her iki maçta da. Güçlü rakipleri Borussia'yı durduramadı. Başarının anahtarı her zaman birinci sınıf bir iki bireysel oyuncunun performasının yanı sıra takım oyunu oldu.

MARİO GÖTZE YOK

Robert Lewandowski, Real Madrid ile oynanan yarı final ilk maçında rakip fileleri tam 4 kez havalandırdı. Sezon sonunda ya da 2014 yazında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Polonyalı forvet, Wembley'deki finalde de takımdaki yerini alacak. Ancak takımın olmazsa olmaz bir başka ismi, süper yetenek Mario Götze bu finalde forma giyemeyecek.

Bayern Münih'e transferi belli olan genç yıldız, muhtemelen Dortmund formasını son kez, yeni takımına karşı giyeceği maça sakatlığı nüksettiği gerekçesiyle çıkamayacak. 20 yaşındaki oyuncu son iki yılda uzun süreli sakatlıklar yaşadı ve takımını bir çok kez yalnız bıraktı. Örneğin 2012'de yine Bayern'e karşı oynanan ve Dortmund'un 5-2 kazandığı Federasyon Kupası finalinde de sakatlığı yüzünden yer alamamıştı.

Takımın sembol isimlerinden birinin oynamayacak olması Dortmundlu futbolcular için ekstra motivasyon sağlıyor. Defansın bel kemiği Mats Hummels, maça hazır olduklarını söylüyor. Teknik direktör Jürgen Klopp da; "Doğru şeyi yapmadan önce doğru şeyi düşünmek gerekir. Doğru düşünmeye çalışıp en iyisini yapmaya çalışacağız." diyor ve ekliyor; "Bizimle buraya gelen ve bizim yanımızda olan herkese sonunda bizim başaracağımızı inandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız".

Bu akşam Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasında Londra'daki Wembley Stadyumu'nda oynanacak Avrupa Şampiyonlar Ligi final mücadelesini İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek.

Avrupa'nın en büyüğünün belli olacağı Şampiyonlar Ligi Finali bu akşam 21:45'te Star TV ekranlarında olacak.

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ BELLİ OLDU:

Borussia Dortmund

Weidenfeller

Piszczek

Subotic

Hummels

Schmelzer

Bender

İlkay Gündogan

Blaszczykowski

Reus

Großkreutz

Lewandowski

Bayern Münih

Neuer

Lahm

Boateng

Dante

Alaba

Martinez

Schweinsteiger

Robben

Müller

Ribery

Mandzukic

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Avrupa'nın En Büyüğü Belli Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement