Aziz Yıldırım'ın Basın Toplantısı - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım'ın Basın Toplantısı

Aziz Yıldırım\'ın Basın Toplantısı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım: "İki yüzlü olanların bu kulübü başkan olmaması gerekiyor diye düşünüyorum" "(Aydınlar'a sorular) 2010 2011 sezonu şampiyonu kimdir? Fenerbahçe Kulübü 2...

01.11.2013 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü'nün hafta sonu yapılacak seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında başkanlığa tekrar aday olan mevcut başkan Aziz Yıldırım, "İki yüzlü olanların bu kulübü başkan olmaması gerekiyor diye düşünüyorum" dedi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, kongrenin diğer adaylar Mehmet Ali Aydınlar, Hulusi Belgü ve Yamen Uzun için hayırlı olmasını dileyerek, zorlu bir göreve talip oldukları için kendilerini tebrik ettiğini söyledi.

Fenerbahçe'nin gerçeklerini başka noktalara götürmeden doğru olarak anlatmak ve gündeme taşımak gerektiğinin altını çizen Aziz Yıldırım, şöyle konuştu:

"Şimdi kimlerin Fenerbahçe'ye başkan olması gerekir diye sorduğunuz da en başta iki yüzlü olanların bu kulübü başkan olmaması gerekiyor diye düşünüyorum. 3 Temmuz sürecinde ben hastanedeyken yanıma Sayın Mehmet Ali Aydınlar geldi. Anjiyo olmuştum, o halimle Mehmet Ali Aydınlar'a, 'Fenerbahçe şike yapmamıştır, Fenerbahçe üzerine bir oyun oynanıyor' dedim. Mehmet Ali Bey daha ortada bir şey yokken, savcılara gitti, savcılarla görüşmesinden sonra 'durum çok vahim, 5 maçın neticesini biliyorlar' diye açıklama yaptı. Belge bilgi hiçbir şey yok. Maalesef kendisi inandı buna veya inanmak zorunda kaldı. Bir şekilde bizim bunu yaptığımıza inandı. Ondan sonra bu süreci yanlış yönetti. Eğer inanmasaydı, bu kulüplerin suçsuz olabileceğini düşünseydi  bu süreç buralara gelmezdi."

Aydınlar'a sorular

Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar'dan cevabını beklediği sorular olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Süreçle ilgili Aydınlar'a bazı sorular sormak istiyorum. Kendisi bunlara cevap versin, ondan sonra yarın kongreye gelsin. Biz yargılamak için sormuyoruz, öğrenmek istiyoruz.

1- 2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir?

2- Fenerbahçe Kulübü 2010-2011 sezonunda şike yapmış mıdır yapmamış mıdır?

3- Sayın Şenez Erzik ile Sayın Başbakan'a bilgi vermek için gittiğinizde, Sayın Başbakan size Fenerbahçe'nin şike yapıp yapmadığını sorduğunda siz kendisine ne cevap verdiniz?"

Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Disiplin Talimatı'nin 58. maddesinin değiştirilmesi sürecinde yaşananlarla ilgili bilgi vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"58. maddeyi şu şekilde değiştiriyorlar; 2010-2011 sezonu için maç sonuçlarının manüpile edilmesine karışan kulüpler bu tür faaliyetlere karıştıkları 2010-2011 sezonunda  kazandıkları ödülleri iade edeceklerdir. Maç sonuçlarının manüpile edilmesine karışan kulüpler, bu manüpile edilen maçlardan elde ettikleri puanları, ilk 6 takım arasında sıralanmaya ve şampiyonluk unvanına dayanılarak kazanılan televizyon gelirlerini TFF'ye iade edecek ve bu bedelleri hak sahibi kulüplere geri verecektir. 2011-2012 sezonu, yani geçen sezon için söylüyor. Maç sonuçlarının manüpile edilmesi fiilinin ciddiyetine bağlı olarak maç sonuçlarının manüpile edilmesine karışan kulüplere en az 12  puanlık silme cezası uygulanacaktır. Puan silme işlemi 2011-2012 sezonu için geçerli olacaktır. Ayrıca Süper Lig kulüplerine 2 milyondan 10 milyona veya şu kadar ceza verilecektir diyor. İhlalde bulunduğu tespit edilen kulüpler sezon sonunda Avrupa kupalarına hak kazansalar dahi bu kupalara katılmayacak, bunların yerine sıralamada onları takip eden kulüpler katılacaktır.

Şimdi soruyorum;

4- Fenerbahçe'nin şike yaptığına inanıyorsan, bu uygulamaları yapacak mısın? Fenerbahçe'nin şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a verecek misin? Fenerbahçe'den puan silecek misin? Fenerbahçe'yi 2 yıl Avrupa kupalarına göndermeyecek misin? Fenerbahçe'nin kazandığı ekonomik paydan geri alacak mısınız?

5- Senin TFF başkanlığın döneminde 19 maçta şike olduğunu söyleyen Etik Kurulu raporuyla, aynı kişilerden oluşan Etik Kurulu'nun ikinci raporu arasındaki bu büyük farkın sebebi, senin görevde olmaman mı yoksa bu hukukçular yeterince bilgiye ve donanıma sahip değil mi?

6- Fenerbahçe'nin tesislerine, stadına ve müsabakalarına gelmemene rağmen, rakip takımın kutlamalarında marşlar eşliğinde onur konuğu olmanı nasıl açıklayacaksın?

7-Seni Fenerbahçelilerin değil de Galatasaraylıların desteklemesi tesadüf müdür. Sen Galatasaray'ın Fenerbahçe başkan adayı mısın? Geçmişteki mesai arkadaşların olan Galatasaraylı Lutfi Arıboğan, İlhan Helvacı ve Ebru Köksal'ı da yeni yönetimine alacak mısın? Hatta daha ileri giderek soruyorum, eğer başkan olursan, TFF'de yaptığın gibi Galatasaraylılarla el ele vererek Fenerbahçe'yi Galatasaray'a katma projeni hayata mı geçireceksin?"

Kocaman ve Dilmen'e davet

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'i, Mehmet Ali Aydınlar ile yaptıkları görüşmeleri kamuoyu ile paylaşmaya davet eden Aziz Yıldırım, Aydınlar'a sorularını şöyle sürdürdü:

"8- Sayın Aykut Kocaman ve Sayın Rıdvan Dilmen ile şike sürecindeki hedeflerin hakkında neler konuştun, neler önerdin ve bunlara ne cevaplar aldın? Savcılık tarafından gizlilik kararı olan dökümanlarla ilgili, kendi evinle gizli belgeleri Sayın Kocaman ve Dilmen'e göstererek bizim şike yaptığımızı anlatın mı? Kozmik odada olması gereken evrakın senin evinde ne işi vardı? Yoksa kozmik oda senin evin miydi?

9- 19 maçta şike yaptığını söylediğin Fenerbahçe Kulübü'nün sporcularının alın teriyle kazandığı kupadan dolayı futbolcuların yüzüne nasıl bakacaksın? Şikeyle şampiyon olduğunu iddia ettiğin futbolcuları kulüpten uzaklaştıracak mısın?

10- Sayın Aykut Kocaman Orduspor maçına giderken, uçaktan inip sana Rıdvan Dilmen ile geldiğinde her ikisine neler söyledin ve neler yapmalarını istedin?

11- Futbolcu İbrahim Akın'a lisans verme şartı olarak, yapmadığı şikeyi itiraf etmesini söyledin mi, söylemedin mi?

12- UEFA müfettişi Cornu, Türkiye'ye geldiğinde İlhan Helvacı ve Lutfi Arıboğan ile havalimanın bir odasında kapalı kapılar arkasında 2 saat neler konuştu? Senin de katıldığın sonraki yemekte neler konuşuldu? Sorularımız bu kadar. Yarın kongrede 'Fenerbahçe şike yapmamıştır' derse ben kendim kalkar onu alkışlarım zaten."

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım'ın Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement