Bakan Kılıç, Madalya Kazanan Sporcularla Bir Arada - Son Dakika
Spor

Bakan Kılıç, Madalya Kazanan Sporcularla Bir Arada

Bakan Kılıç, Madalya Kazanan Sporcularla Bir Arada

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Akdeniz Oyunları'nda madalya kazanan Türk sporcularla akşam yemeğinde bir araya geldi.

25.06.2013 12:28

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Akdeniz Oyunları'nda madalya kazanan Türk sporcularla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve federasyon başkanlarının da katıldığı Hilton Sa'da yapılan yemekte Akdeniz Oyunları'nın 4'üncü günü itibariyle, Türk sporcuların 19'u altın, 56 madalya aldığını belirten Bakan Kılıç, "Disiplinle şımarmadan, saygı ve tevazuuyla bu yola devam etmemiz lazım" dedi. Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Akdeniz Oyunları'nın organizasyon başarısından en büyük mutluluğu ben yaşıyorum. Yabancı muhataplarından 45 gün ile 18 aylık dönemde burada yapılan işlerle ilgili olarak duydukları güzel cümlelerden dolayı büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeleri bile, (Bu kadar konfor Londra'daki olimpiyat köyünde bile yoktu) cümlesini duyduğumuzda büyük bir kıvanca kapılıyoruz. 2020 İstanbul Olimpiyat Oyunları'na da adayız."

"HALK BİZDEN SPORTİF BAŞARI İSTER"

Twitter üzerinden Türk sporcuların aldığı madalyaları sürekli yazdığını söyleyen Bakan Kılıç, "Halkımız bizden sportif başarı istiyor. İnsanlar televizyonu izlerken Türk bayrağının göklere çekilmesi esnasında okunan İstiklal Marşı ile sizin madalya kazandığınızda duyduğunuz sevincin belki 10 katını, 1000 katını televizyon karşısında duyuyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE INA BAKIN"

Son 3 haftadır Türkiye'de yaşanan bir takım hadiseler olduğunu hatırlatan Bakan Kılıç, "Bir oradan bakın fotoğrafa, bir de gelin Mersin'den açılış seremonisinden başlayarak şu müsabaka salonlarındaki coşkulardan bakın. Çünkü bizim aramızda ayrılık, gayrilik yok" dedi.

Bakan Kılıç, Londra Olimpiyatları'nda salonların, sahaların neredeyse yarısının boş olduğuna işaret ederken Mersin'de son günlerde müsabakalarda oturacak boş sandalye olmadığını söyledi.

Sporculardan artık Avrupa ve Dünya şampiyonalarını kendilerine hedef olarak belirlemelerini isteyen Kılıç, Türkiye'de 718 spor tesisi inşaatının devam ettiğini, 12 ili olimpiyatlara sporcu hazırlama merkezi ilan ettiklerini vurguladı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bakan Kılıç, Madalya Kazanan Sporcularla Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement