Başbakan Erdoğan Hem Solunu Hem de Oyunların Açılışını Yaptı - Son Dakika
Spor

Başbakan Erdoğan Hem Solunu Hem de Oyunların Açılışını Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14.Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapan, Ataköy'de inşa edilen Türkiye'nin ilk atletizm salonunun resmi açılışını gerçekleştirdi.

09.03.2012 16:59

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapan, Ataköy'de inşa edilen Türkiye'nin ilk atletizm salonunun resmi açılışını gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte atletizm salonuna gelen Başbakan Erdoğan, burada kendisini bekleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve berberindeki heyetle resmi açılış kurdelesini kesti.

Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, 14. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Yıllardır adeta bir yılan hikayesine dönen, 'İstanbul niçin bir kapalı atletizm spor salonuna sahip olmuyor?' sorusunun cevabını Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nu bitirirken, nasıl iktidarımız orada yerel yönetimiyle bütünleşerek bir güç sergilediyse, bugün burada yine tüm atletizm aşıklarının, İstanbulumuzda, ülkemizde böyle bir salona sahip olduğunu görüyoruz. Bunun gururu içindeyiz, mutluluğu içindeyiz. İsmini şu an kararlaştırmadık ama ismini kararlaştırdıktan sonra inşallah tabelasını ona göre

asacağız. Şimdi geçici olarak, İstanbul Ataköy Atletizm Kapalı Spor Salonu olarak ifade ediyorum. Tüm atletizm severlere, gençliğimize, ülkemize milletimize, hayırlı olmasını temenni ediyor, sizleri kalbi duygularla selamlıyorum" diye konuştu.

Daha sonra açılışı yapan Başbakan Erdoğan, kurdeleyi, "Ya Allah, Bismillah" diyerek kesti.

Türkiye'nin ilk atletizm salonu "Ataköy Atletizm Salonu" olarak anılan salon, 27 metre yüksekliğinde, 125 metre boyunda, 87 metre genişliğinde inşa edildi.

Salonda, 6 kulvarlı 200 metre oval pist, 8 kulvarlı 60 metre düz pist, gülle atma, yüksek atlama, sırıkla atlama, uzun ve üç adım sektörleri bulunuyor.

Yapımına 2010 yılının eylül ayında başlanan salon, yaklaşık 32 milyon liraya mal oldu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Başbakan Erdoğan Hem Solunu Hem de Oyunların Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement