Beşiktaş Galatasaray Derbisinde Çıkan Olaylar - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Galatasaray Derbisinde Çıkan Olaylar

Beşiktaş Galatasaray Derbisinde Çıkan Olaylar

Eski TFF Tahkim Kurulu Başkanı ve CAS hakimi Prof. Dr. Arslan: "Seyircinin sahaya bu şekilde girmesi çok daha vahim durumlar yaratabilirdi. Allah'tan daha kötü şeyler olmadı. Çok ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor" "Burada TFF'ye büyük görev düşüyor. Gerçekten caydırıcı tedbirler alınması gerekir" " Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanundaki ceza hükümlerinin gözden geçirilmesi ve sertleştirilmesi gerektiği kanaatindeyim"

23.09.2013 11:20

Eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) hakimi Prof. Dr. Türker Aslan, Beşiktaş- Galatasaray derbisinde çıkan olayları AA'ya değerlendirdi.

Özellikle 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun uygulanmasının yanı sıra, TFF'ye de önemli görevler düştüğünü dile getiren Türker Arslan, "Olayları çok üzücü buluyorum. Yapılan tutuklamalar var ve ifadeler alındıktan sonra kanuna göre cezai müeyyideler uygulanacaktır ama önemli olan sadece kanun değil. Futbol adına bu yaşananlar çok üzücü. Seyircinin sahaya bu şekilde girmesi çok daha vahim durumlar yaratabilirdi. Çok şükür daha kötü şeyler olmadı ama çok ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor" diye konuştu.

Yargı sürecinin işleyeceğini ancak en önemli görevin TFF'ye düştüğünü dile getiren Arslan, "TFF; hakem, gözlemci ve temsilci raporlarını değerlendirdikten sonra bir takım cezalar verecektir. Beşiktaş Kulübü'yle ilgili güvenlik zaafiyetlerinden doğan sorunlar nedeniyle ceza kararları çıkacaktır. Umarım yaptırımlar caydırıcı olur ve bu tip olayların tekrarı yaşanmaz. Burada TFF'ye büyük görev düşüyor. Gerçekten caydırıcı tedbirler alınması gerekir" ifadelerini kullandı.

-"Yasada eksik uygulamalar yapılıyor"

Prof. Dr. Türker Arslan,  6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun uygulanmasında eksiklikler olduğunu aktarırken, şunları söyledi:

"Yasada eksik bir takım uygulamalar yapılıyor. Cezai müeyyideleri tam olarak uygulamak lazım. Bana göre bu müeyyideleri de gözden geçirmekte fayda var. Bu tip olayları meydana getiren insanların, caydırıcı cezalarla karşılaşması lazım ki tekrarı olmasın. 6222 sayılı yasadaki bazı cezaların yumuşatılmış olması, kötü niyetli insanlara bu cesareti veriyor. Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun ceza hükümlerinin gözden geçirilmesi ve sertleştirilmesi gerektiği kanaatindeyim."

Yargının da yasayı uygularken taviz vermeden, kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini aktaran Arslan, Beşiktaş-Galatasaray derbisinin takip eden spor savcılarına önemli görevler düştüğünü de sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş Galatasaray Derbisinde Çıkan Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement