Bisiklette büyük zafer! - Son Dakika
Spor

Bisiklette büyük zafer!

Bisiklette büyük zafer!

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda genel klasmanda Torku Şekerspor'dan Mustafa Sayar birinci oldu.

28.04.2013 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turun 8. ve son etabı olan İstanbul-İstanbul yarışıyla sona ermesinin ardından Sayar, genel klasmanda 29.13.13'lük derecesiyle birinci olarak turkuaz mayoyu kazandı. Europcar takımından Eritreli Natnael Berhane ikinciliği, Cofidis Solutions Credits takımından Fransız Yoann Bagot ise üçüncülüğü elde etti.

Sultanahmet Meydanı'nda başlayan ve Caddebostan Sahil Yolu'nda tamamlanan 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabını ise Alman Marcel Kittel 2.43.45'lik derecesiyle birincilikle bitirdi. Alman sporcunun ardından Avusturyalı Andrea Guardini ikinci, Büyük Britanya'dan Andrew Fenn üçüncü sırayı aldı.

İstanbul-İstanbul etabının takım sıralamasındaki birincisi ise İtalyan ekibi Bardiani Valvole-CSF Inox oldu.

TAKIM SIRALAMASI

Alanya etabıyla 21 Nisan Pazar günü başlayan, İstanbul-İstanbul etabıyla sona eren toplam uzunluğu 1204 kilometre olan turun takım sıralamasında birincisi Fransa'dan Cofidis Solutions Credits ekibi oldu.

reklam

Fransız ekibinin 87.46.18'lik derecesiyle şampiyon olduğu takımlar sıralamasında Torku Şekerspor ikinciliği elde etti. Türk ekibi sadece 11 saniye farkla birinciliği kaçırdı. Üçüncülüğü ise 87.46.54'lük dereceyle Fransız takımı Sojasun kazandı.

DİĞER KLASMANLAR

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun sprint, tırmanış ve Türkiye güzellikleri klasmanlarında dereceleri şöyle oluştu:

SPRİNT (YEŞİL MAYO)

1.Andre Greipel 63 puan

2.Marcel Kittel 45 puan

3.Francesco Lasca 38 puan

TIRMANIŞ (KIRMIZI MAYO)

1.Serguei Gretchyn 28 puan

2. Mustafa Sayar 20 puan

3.Mauro Finetto 17 puan

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ (BEYAZ MAYO)

1.Mikhail Ignatyev 16 puan

2.Francisco Moreno 9 puan

3.Ahmet Örken 6 puan

NOTLAR

Sultanahmet Meydanı'nda "fodepar" startının verilmesiyle bisikletçiler halkın büyük ilgisiyle Cankurtaran alt geçidini geride bırakarak, sahil yolundaki Kennedy Caddesi'ne indi. Kennedy Caddesi'nde resmi startın verilmesiyle 175 sporcu İstanbul-İstanbul etabına başladı. Yarışçılar, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Caddebostan Sahili'nde 8 tur attı. Sporcular arasında fark son 5 tur kala azalmaya başlamasına rağmen Alman sporcu Kittel hata yapmayarak etabı birinci bitirdi.

Bu arada, finişe 2 kilometre kala bisikletçiler arasında kaza meydana geldi. Sporculardan Lotto Belisol ile Colombia takımından iki sporcu kaza sonucu yarış dışı kaldı. Sporcuların herhangi bir sağlık probleminin olmadığı bildirildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Bisiklette büyük zafer! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement