Bitlis, İlk Kadın Bilardo Şampiyonunu Çıkardı - Son Dakika
Spor

Bitlis, İlk Kadın Bilardo Şampiyonunu Çıkardı

Bitlis, İlk Kadın Bilardo Şampiyonunu Çıkardı

Bitlis'te ilk defa düzenlenen "Bayanlar Pool Bitlis İl Birinciliği" bilardo turnuvasında, kadınlar birinci olabilmek için yarıştı.

13.01.2013 11:16

Bitlis'te ilk defa düzenlenen "Bayanlar Pool Bitlis İl Birinciliği" bilardo turnuvasında, kadınlar birinci olabilmek için yarıştı.

Bitlis'te ilk defa kadınlar arasında düzenlenen bilardo turnuvasına 7 sporcu katıldı. 2 gün süren turnuva sonunda birinci olan Firdos Kanat Antalya'da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası'nda kenti temsil edecek.

Bilardo Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Mesut Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte ilk defa bayanlar arası bir bilardo turnuvası organize ettiklerini söyledi.

Turnuvanın resmi bir turnuva olduğunu belirten Bulut, "Doğrusunu isterseniz katılım olmayabileceğini düşünüyorduk. Fakat 7 kadın sporcumuz bu turnuvaya katıldı. Oldukça çekişmeli geçti. Federasyon başkanına böyle bir organizasyon düzenleyeceğimi söylediğimde çok şaşırdı. Bitlis gibi bir yerde kadınlar arası bilardo turnuvasının yapılmasının başarı olduğunu söyledi. Amacımız önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artırmak. Çünkü Bitlis tarihinde kadınlarda ilk defa düzenlenen bir organizasyon. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da böyle bir organizasyonun düzenlendiğini tahmin etmiyorum. Biz bunu kırdık. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha geniş çaplı bir organizasyon düzenleriz" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven ise, yaklaşık 4 yıldır Bitlis'te görev yaptığını ve ilk defa böyle bir organizasyona şahit olduğunu söyledi.

Turnuvada birinci olan Firdos Kanat ise, bilardoyu çok sevdiğini söyledi.

Bitlis'in ilk şampiyonu olmanın kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Kanat, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Muhabir: Yunus Okur/ Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bitlis, İlk Kadın Bilardo Şampiyonunu Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement