Burak Yılmaz'dan koronavirüs sözleri: Çin'de köpek yemek, yedikleri diğer şeylerin yanında çok normal - Son Dakika
Spor

Burak Yılmaz'dan koronavirüs sözleri: Çin'de köpek yemek, yedikleri diğer şeylerin yanında çok normal

Bir dönem Çin'in Beijing Guoan takımında forma giyen Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Burak Yılmaz, koronavirüs pandemisiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Çin'de oynadığı dönemde halk pazarına gittiğini ve satılan ürünlerin kendisini şoke ettiğini söyleyen golcü oyuncu, "Köpek, onların yediklerinin yanında iyi bir şey gibi kalıyor" dedi.

24.04.2020 15:41  Güncelleme: 16:08

Kariyerinde bir dönem Çin'de de forma giyen Beşiktaş kaptanı Burak Yılmaz, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ilk kez görüldüğü Asya ülkesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Çin'deki deplasman seyahatlerinin uzunluğuna dikkat çeken Burak Yılmaz, yemek kültürleri nedeniyle tüm dünyaya daha çok hastalıkların geleceğini belirtti.

"GÖRDÜKLERİMDEN SONRA ŞOK OLMUŞTUM"

Çin'e kendi ekibiyle gittiğini söyleyen tecrübeli golcü, "Çin'de abuk sabuk şeylerden ziyade çok enteresan şeyler yeniyor. Ben bir gün onların pazarına gitmiştim merak ettiğim için. Gördüklerimden sonra şok olmuştum. Ramazan Ayı'nda bunlarla ilgili çok konuşmak istemiyorum. Hastalıkların olması çok normal. Orada yaşamış birisi olarak, oradan daha çok hastalık geleceğini düşünüyorum. Köpek, onların yediklerinin yanında iyi bir şey gibi kalıyor. Ama onlar da böyle öğrenmiş, alışmış. Kültürleri bu. Ben gittiğimde aşçımız vardı, tercümanımız vardı, ekibimiz vardı. Oradaki en büyük zorluk deplasman maçlarıydı. En yakın deplasman uçakla 3 saat. Bir deplasmana gittik, 6 saat sürdü. Saat farkı çok zorladı beni. Milli takım dönüşlerinde jetlag oluyordum. Ama futbol anlamında kesinlikle, taraftar ve ekonomi olarak gelişmeye açıklar. Öğrenmek isteyen bir ülke. İç sahada her maçımızı 60 bin kişiye oynuyorduk. Deplasman maçlarımız da minimum 30 bin kişi önündeydi. Futbolu geliştirmek istiyorlar, saygı duyuyorum ama bir Türk'ün yaşayabileceği bir yer olarak görmüyorum. Ben 2 seneye yakın kalıp döndüm. Ama dönme şartlarım tamamen ailemle alakalıydı" ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz\'dan koronavirüs sözleri: Çin\'de köpek yemek, yedikleri diğer şeylerin yanında çok normal

Son Dakika Spor Burak Yılmaz'dan koronavirüs sözleri: Çin'de köpek yemek, yedikleri diğer şeylerin yanında çok normal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • kemal: dönmez olaydın para göz 9 8 Yanıtla
  • Qw: Türkiye de de Tilki yeniyor hemde azımsanmayacak bir sayıda insan tilki etinin musmul,yenebilir olarak görüyor ve yiyor. Güneydoğuda Şafi ler yiyor. Şafi meshebinde cevaz verilmiş diye yiyorlar. Rilkinin köpekten ne farkı var?Aynı şeyin laciverti 4 6 Yanıtla
  • Bjk: Sıkıntı onu buraya getiren de gs gitmezdi... 5 4 Yanıtla
  • Abim64: Zıkkımın kökünü yisinler 4 2 Yanıtla
  • naz: avusturya da da kopek, at, fransa da at yeniyor. 5 1 Yanıtla
    Asena : Tatarlarda yiyor at etini kazan tatarlar kirim kirim deyil 0 0
  • naz: duzeltirim: isvicre de kopek eti yiyiyorlar. 4 0 Yanıtla
  • Bjk li: Köpek eti yendiğini görünce korktun kaçtın herhalde. 0 2 Yanıtla
  • Aman : Topal duymasın sonra çok üzülür 0 1 Yanıtla
  • Farkınmı var: Seninde çinlilerden farkın yok Paraya okadar tapıyorsunki 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement