Bursasporlu Taha: "Savunmacı Savaşmalı" - Son Dakika
Spor

Bursasporlu Taha: "Savunmacı Savaşmalı"

Bursasporlu Taha: "Savunmacı Savaşmalı"

– BURSASPOR'un genç savunma oyuncusu Taha Can Velioğlu, iyi bir savunma oyuncusunun savaşan bir yapıda olması gerektiğini söyledi.

17.12.2012 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– BURSASPOR'un genç savunma oyuncusu Taha Can Velioğlu, iyi bir savunma oyuncusunun savaşan bir yapıda olması gerektiğini söyledi.

Bursaspor'un alt yapısından yetişen ve kısa sürede A takıma kadar yükselen savunma oyuncusu Taha, kulübün dergisine açıklamalarda bulundu. İyi bir savunma oyuncusunun niteliklerini belirten Taha, şöyle dedi:

"Günümüz futbolunda topu iyi kullanmakta önemli. Güçlü fiziğin, hava hakimiyetinin yanı sıra topu oyuna iyi sokması gerekiyor. Ayağına da hakim olmalı diye düşünüyorum. Kafa topu hakimiyetim var. Hırslı ve mücadeleci bir yapım var. Kolay kolay pes etmem. Ama futbolculuğun çok başındayım ve geliştirmem gereken birçok noktam var."

"KENDİMİ FUTBOLCU GİBİ HİSSETTİM"

Serdar Aziz'in sakatlanması ile birlikte A takımda 18 kişilik kadroya giren Taha, şöyle devam etti:

"Serdar ağabeyimin üzücü sakatlığının ardından Ertuğrul hoca beni 3 kez kadroya aldı. İlk kez kadroya girdiğimde maç Bursa'daydı. Taraftarlarımız maç öncesinde beni tribünlere davet ettiler. Çok heyecanlandım. İlk kez kendimi futbolcu gibi hissettim. Maç başladığında elimi, ayağımı nereye koyacağımı bilemiyordum. Sahada ben oynamadım ama yedek kulübesinde çok heyecanlanmıştım."

"TÜRKİYE'DE ÖMER AVRUPA'DA SERGIO RAMOS"

Fiziği ve yeteneği ile kendi yaşıtlarından bir adım öne çıkarak A takıma kadar yükselen Taha, kendisine takım kaptan Ömer Erdoğan'ı örnek aldığını söylerken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim önümde Ömer Erdoğan ve Serdar Aziz gibi çok önemli oyuncular var. Bu benim açımdan son derece güzel bir olay. Serdar Aziz'de bizim gibi alt yapıdan yetişen bir futbolcu. Ben antrenmanlarda kendilerinden çok şey öğreniyorum. Futbolculuklarının yanı sıra kişilikleri de mükemmel düzeyde. Avrupa'da ise Sergio Ramos'u beğeniyorum."

"İLK 4'ÜN İÇİNE GİRERİZ"

Şampiyonluğun ardından Bursaspor'un hedefinin her sezon zirveye oynamak olduğunu belirten Taha Can sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu da başarıyoruz. Ertuğrul Hoca'nın takımın başına geçmesinin ardından 3.5 sezonda, 3 kez Avrupa Kupaları'na katıldık. Bu sezon da hedef zirve. Takımın kadro kalitesi ligin en iyi 3 kadrosunun içinde yer alır. Çok şansız maçlar yaşadık. Bu şansızlığı kıracağımızı düşünüyorum. Bir seri yakaladığımız takdirde ilk 4 takımın içine rahatlıkla kendimizi atabiliriz."

FOTOĞRAF - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bursasporlu Taha: 'Savunmacı Savaşmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement