Çağla Büyükakçay, Türkiye'nin teniste güzel bir geleceğinin olduğuna inanıyor - Son Dakika
Spor

Çağla Büyükakçay, Türkiye'nin teniste güzel bir geleceğinin olduğuna inanıyor

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Türkiye'nin teniste güzel bir geleceğinin olduğuna inandığını belirtti.

16.12.2022 12:17  Güncelleme: 13:01

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Türkiye'nin teniste güzel bir geleceğinin olduğuna inandığını belirtti.

Türkiye Tenis Ligi final müsabakalarına katılmak üzere Trabzon'a gelen Büyükakçay, ENKA Spor Kulübü'ndeki takım arkadaşlarıyla birlikte yarı final müsabakaları için mücadele ediyor.

Kadınlarda ve erkeklerde toplamda 25 takımdan 122 sporcunun katıldığı turnuvada Büyükakçay, rakipleriyle yarışıyor.

Büyükakçay, AA muhabirine, geçtiğimiz hafta Tunus'ta düzenlenen W25 Monastir Turnuvası'na katıldığı için Trabzon'daki müsabakaya bir gün sonra katılabildiğini söyledi.

Takım arkadaşlarıyla birlikte turnuvalarda mücadele eden milli tenisçi, "Turnuvalar hem erkekler hem de kadınlarda bizim için iyi gidiyor. İnşallah umduğumuz gibi haftayı tamamlarız." dedi.

Büyükakçay, oynadığı her maçın ve şampiyonluğun kendisi için çok kıymetli olduğunu ifade ederek, "Tunus'ta da bu sene ikinci şampiyonluğumu kazandım. Dünya genelinde ilk 300'e girdim. O şampiyonluğu elde ettiğim için çok mutluyum. Arkadaşlarımın yanına da mutlu bir şekilde gelmem de çok güzel oldu. Ama şimdi bunlar geride kaldı artık önümüzdeki maçlara hazırlanmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Sporcunun kendisini geliştirmesini ve bu gelişime devam etmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Büyükakçay, "Şampiyonluk güzel ve değerli oluyor ama onun devamını getirmek daha da önemli. Senenin sonuna geldik artık önümüzdeki sezon için hazırlıklarımız başlayacak. Amacım tabi ki ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil etmek, milli takımda yer almaya devam etmek. Kendime rakamsal olarak hedefler koymaktan hoşlanmıyorum, kendimi geliştirmekten hoşlanıyorum, o yüzden umarım seneye kendimi geliştirdiğim güzel bir yıl olur." ifadelerini kullandı.

Milli tenisçi, Türkiye'deki popülasyona göre çok az tenis oynandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tenis oynayan sayımız çok az. Ama bununda bütün şehirlerimize yayılması, tenisin her türlü reklamının yapılması oldukça önemli. Çünkü bazı yerlerde tenisin ne olduğunu bile yeni yeni öğreniyorlar. O yüzden tenisi öğrenip bu branşta başarılı sporcular olduğunu bilip, başkalarına ilham verebilirsek çok güzel şeyler olur. Onun dışında şehirlerimizin turnuvalar alması, küçük çocukların o turnuvalarda ağabeylerini, ablalarını görmeleri oldukça önemli. Bu kapsamda aslında bizim burada olmamız küçük çocuklar için çok önemli. Bu sadece Karadeniz'de değil, doğuda, batıda güneyde her yerde olmalı. Genç bir popülasyona sahibiz, o yüzden ben umudumu yüksekte tutuyorum, bence ülke olarak teniste güzel bir geleceğimiz olabilir."

Milli tenisçi her branşın sporcusunu kendisine örnek alıyor

Sporcu olmanın zor olduğunu anlatan Büyükakçay, "Gün gün kendini geliştirmeye odaklı bir iş. O yüzden ben her sporcudan ilham almaya çalışıyorum. Hem fiziksel hem zihinsel çok ciddi eforlar veriyoruz. ve iyi bir çizgide de devam etmek bizim için çok kıymetli. Sakatlık olmaması ya da özel yaşamında inişler çıkışlar olmaması her gün antrenman kaliteni iyi tutmak, bunlar başarıda olmazsa olmaz şeyler. O yüzden sadece tenis değil, basketbol, futbol yani her türlü spor branşında bunları başarabilen herkesten ben ilham almaya çalışıyorum." dedi.

Büyükakçay, Paris Olimpiyatları'nda yer almayı çok istediğini ifade ederek, "Bu, bir sporcunun her zaman hayalidir. Ben kendimi geliştirmeye bakıyorum. O zaman çok daha sürprizlerle dolu oluyor tenis, şuanda sadece sağlıklı bir şekilde tenis oynamayı hedefliyorum." diye konuştu.

Spor hayatının dolu dolu geçtiğini dile getiren Büyükakçay, "Edindiğim tecrübelerimi tabii ki gençlere aktarmak isterim ama şu anda sadece sporcu olarak kariyerime devam etmek istiyorum. İlerisi ile ilgili çok plan yapmaktan hoşlanmıyorum ama eminim teniste gençlere faydalı olabilirim." ifadelerini kullandı.

Çağla Büyükakçay, Türkiye\'nin teniste güzel bir geleceğinin olduğuna inanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Çağla Büyükakçay, Türkiye'nin teniste güzel bir geleceğinin olduğuna inanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement