Çanakkale Belediyespor Umut Dolu - Son Dakika
Spor

Çanakkale Belediyespor Umut Dolu

Çanakkale Belediyespor Umut Dolu

Acıbadem Kadınlar Voleybol Ligi'ne yükselen Çanakkale Belediyespor'un sporcuları, gelecekten umutlu.

19.04.2013 15:26  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Acıbadem Kadınlar Voleybol Ligi'ne yükselen Çanakkale Belediyespor'un sporcuları, gelecekten umutlu. Takım kaptanı Ayşe Kılıç, hedeflerinin ligde kalmak değil üst sıralarda yer almak olduğunu söyledi.

Belediyesporlu voleybolcular, şampiyonluk kutlamalarını sürdürüyor. Sporcular ve yöneticiler, sabah kahvaltısında bir araya geldi. Neşeli ortamda geçen kahvaltı sonrası konuşan takım kaptanı Ayşe Kılıç, "Çok mutluyuz. 8 sezondur bu kupa için çalışıyoruz. Lige çıkmak hedefimizdi, ama şampiyon olmak bizi ayrıca gururlandırdı. 2. ligdeki 24 takım arasından ligi birinci bitirdik. Bunun Çanakkale için ayrıca gurur verici olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra hedefimiz 1. ligde en iyi şekilde temsil etmek. Bunu yapacağımıza inanıyoruz. Bizim için birinci lig hayal diyorlardı, ama biz bunu gerçekleştirdik. Daha yeniyiz ama ilerisi için uğraşacağız. Çanakkale halkı bizi hiçbir zaman bırakmadı. Birinci lig daha farklı. Çok önemli, tecrübeli takımlar gelecek. Bunlarla maç yapmak gurur verici. Çanakkale halkının salonu boş bırakmayacağına inanıyorum" dedi.

Takımın en genç oyuncuları arasında yer alan lise öğrencisi Büşra Akın, "Benim için bu yaşta birinci lige çıkmak, bu tecrübeyi tatmak inanılmaz gurur verici bir şey. Bunlar antrenörümüz ve ablalarımız sayesinde oluyor. Biz de elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz. Bu yaşta bunu yaşamak çok güzel. Ben birinci ligde iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Hak ederek çıktık. Çok zorlu maçlar oldu ama rahat çıktığımızı söyleyebilirim. Sonuçta 24 takımdan birinci bitirmek de çok güzel bir şey. Okulda iyi gidiyor. Ama orada şampiyonluk gibi bir başarı yok. İkisini yürütmek zor, ama iyi gidiyor. Aslında okul da biraz destekleyici olsa daha iyi olacak" diye konuştu.

Takım antrenörü Vedat Mekik ise, hayalleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek,

"Ben burada 6. sezonumu yaşıyorum. 6 sezonda 6 yarı final, 2 final bir 3'üncülük bir de 1'incilik yaşadık. Güzel bir istatistik. Bunu 1. ligde de sürdürmek istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz var. Şu an bir hedef koymadık. Lige çıkan takımın ilk hedefi ligde tutunmak. Ama biz tutunabileceğimizi biliyoruz. İlk sene bu hedefimize ulaşınca Avrupa kupalarına gidebileceğimize inanıyoruz. Bize bu lige çıkmak bile hayal diyorlardı. Biz bunu gerçekleştirdik. Yeni hayallerimizi de gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, önemli bir ligde mücadele edeceklerini vurgulayarak,

"Çanakkale'nin, kısıtlı olanaklarıyla belediye desteği ve İÇDAŞ'ın katkılarıyla karınca kaderince bir takım olarak yıllardır mücadelesini sürdürdü. Geç kaldı. Aslında biz birkaç sene önce çıkmalıydık ama sonuçta bu bir mücadele. Bu yıla nasipmiş, bunu bu yıl tattık. Bunu Çanakkale'ye armağan ediyoruz. Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nin, dünyanın en önemli ligi olduğu söyleniyor. Biz bu lige çıktık, bu ligde mücadele edeceğiz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Çanakkale Belediyespor Umut Dolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement