Chelsea, Zorlu Sporting Lizbon Depaslamında - Son Dakika
Spor

Chelsea, Zorlu Sporting Lizbon Depaslamında

Chelsea, Zorlu Sporting Lizbon Depaslamında

Sezona hızlı başlayan Chelsea, Portekiz'in güçlü ekiplerinden Sporting Lizbon'a konuk oluyor.

29.09.2014 21:45

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Sporting Lizbon, bu sezon henüz resmi maçlarda yenilgi yüzü görmeyen Chelsea'yi sahasında ağırlıyor.

Chelsea için Portekiz deplasmanı pek de kolay olmayacak. Zira Sporting Lizbon Avrupa Kupaları'nda sahasında oynadığı son 16 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi. Ayrıca sahalarında İngiliz takımlarına karşı oynadıkları 9 maçın sadece birini kaybettiler.

Öte yandan Jose Mourinho da 1990'lı yıllarda Sir Bobby Robson ile birlikte çalıştığı kulüple karşı karşıya gelmenin heyecanını yaşıyor. Ancak Mourinho'nun bu deplasmanda Porto ve Benfica yıllarından ötürü pek de hoş karşılanmayacağı bir gerçek.

2012'de Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşan Chelsea, bu sezon gruptaki ilk maçında Schalke karşısında 1-0 öne geçse de Klaas-Jan Huntelaar'ın golüne engel olamamış ve bir puana razı olmuştu.

Mourinho'nun öğrencileri hafta sonunda Aston Villa karşısında aldıkları 3-0'lık galibiyetle Premier Lig'de zirvedeki yerini sağlama almıştı. Kısacası Chelsea'de zorlu mücadele öncesi moraller yerinde.

Jose Mourinho, Aston Villa maçında attığı golle bu sezonki 8.golüne imza atan ancak hafif sakatlığı nedeniyle antrenmanların tamamında yer almayan Diego Costa'yı bu maçta dinlendirmesi bekleniyor. Onun yokluğunda ise şu ana kadar şans bulduğu maçlarda bekleneni veremeyen Didier Drogba yerine ise büyük ihtimalle Loic Remy sahada olacak. Öte yandan sakatlığı süren Ramires'in de bu maçta forma giymesi beklenmiyor.

Chelsea gibi Sporting de 2009'dan beri ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Maribor karşısında öne geçmiş ancak Luka Zahovic'in golüyle mücadele 1-1'lik eşitlikle sona ermişti.

Geçen sezon ligi ikinci sırada tamamlayan Sporting Lizbon, bu sezona ise istediği başlangıcı yapamadı. Halen yenilgisiz olsalar da geride kalan 6 hafta sonunda lider Benfica'nın 6 puan gerisine düştüler.

Ev sahibi ekipte uzun süreli sakatlığı süren Ramy Rabia'nın dışında önemli bir eksik bulunmuyor.

MUHTEMEL İLK 11'LERSporting Lizbon: Patricio, Soares, Mauricio, Sarr, Silva, Martins, Carvalho, Silva, Carrillo, Nani, Slimani

Chelsea: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Luis, Matic, Fabregas, Willian, Oscar, Hazard, Remy

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Chelsea, Zorlu Sporting Lizbon Depaslamında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement