Çinli Paralimpik Yüzücü Xu Jialing, Akıllı Biyonik Kolla Ateş Açtı - Son Dakika
Spor

Çinli Paralimpik Yüzücü Xu Jialing, Akıllı Biyonik Kolla Ateş Açtı

Çinli Paralimpik Yüzücü Xu Jialing, Akıllı Biyonik Kolla Ateş Açtı

Çin'in doğusundaki Hangzhou kentinde düzenlenen 4. Asya Paralimpik Oyunları'nın açılış töreninde, Çinli paralimpik yüzücü Xu Jialing, akıllı bir biyonik kolla başlangıç ateşini yaktı. Bu beyin-bilgisayar arayüzü ürünü, Hangzhou'daki yerel bir teknoloji şirketi olan BrainCo tarafından üretildi. Ayrıca şirket, otizm ve uyku bozukluklarının tedavisine de odaklanmış durumda.

25.10.2023 17:02  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1. Xu Jialing'in resimleri

2. Şirketin çeşitli görüntüleri

Pazar günü Çin'in doğusundaki Hangzhou kentinde düzenlenen 4. Asya Paralimpik Oyunları'nın açılış töreninde Çinli paralimpik yüzücü Xu Jialing, akıllı bir biyonik kolla başlangıç ateşini yaktı.

Bu beyin-bilgisayar arayüzü ürünü, Hangzhou'daki yerel bir teknoloji şirketi olan BrainCo tarafından üretildi. Son teknoloji ürünü bu aygıt, bağımsız parmak hareketi ve parmaklar arasında koordinasyon sağlıyor.

"Bu akıllı biyonik kol, uzuvdan gelen sinir ve kas sinyallerini okumak için beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisini kullanıyor ve amaçlanan hareketleri deşifre etmek için yapay zeka algoritmalarını kullanıyor. Örneğin, küçük parmağınızı hareket ettirmek istediğinizde, makine sinyali yakalıyor ve akıllı biyonik kolu kontrol etmek için bir komuta dönüştürüyor."

Şirket ayrıca otizm ve uyku bozukluklarının tedavisine de odaklanmış durumda.

"Biyonik ürünleri taktıktan sonra bisiklete binme ve tırmanma gibi aktiviteler yapılabiliyor. Bu projeye katılarak ve araştırmalara katkıda bulunarak engelli bireylere gerçekten yardım ettiğimi hissediyorum. Bu onların topluma entegre olmalarını ve tatmin edici bir yaşam sürmelerini sağlıyor. Bu da teknolojinin faydalarından birinin açık kanıtı."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Çin'in Hangzhou kentinden bildiriyor.

(XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Spor Çinli Paralimpik Yüzücü Xu Jialing, Akıllı Biyonik Kolla Ateş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement