Conte, İtalyan Spor Yazarları Seminerine Katıldı - Son Dakika
Spor

Conte, İtalyan Spor Yazarları Seminerine Katıldı

Conte, İtalyan Spor Yazarları Seminerine Katıldı

İtalyan Spor Yazarları Derneği (USSI) ve İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) işbirliğiyle geleneksel futbolda mesleki gelişim sempozyumu 8.’si İtalya’nın Floransa kentindeki milli takım kampı Coverciano’da yapılırken, Türk gazeteci Dündar Keşaplı da seminerde yer aldı.

20.05.2015 18:22

İtalyan Spor Yazarları Derneği (USSI) ve İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) işbirliğiyle geleneksel futbolda mesleki gelişim sempozyumu 8.'si İtalya'nın Floransa kentindeki milli takım kampı Coverciano'da yapılırken, Türk gazeteci Dündar Keşaplı da seminerde yer aldı.

3 bini aşkın üyesi olan USSI'den İtalya'daki 20 idari bölgeden 70 gazetecinin katıldığı toplantı oldukça verimli geçerken, bu önemli etkinliğe bu yıl da birbirinden önemli isimler katılarak mesleki tecrübelerini gazetecilerle paylaştı. Bu yılki seminerde, dopingden, şikeye, bayan futbolundan, sporcu psikolojisi, İtalya Milli Takımı ile hakem yönetimine kadar pek çok konunun üzerinde duruldu. Sempozyuma, FIGC Başkanı Carlo Tavecchio, İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Antonio Conte, İtalya Kadın Milli Takım çalıştırıcısı Antonio Caprini ve birçok önemli isim toplantıda konuşmacı hazır bulundu.

CONTE: "JUVENTUS'UN BAŞARISI ÜLKEYE DE MESAJ OLACAKTIR"

Seminerin kapanışında bir konuşma yapan Milli Takım Teknik Direktörü Conte, bir dönem çalıştırdığı Juventus'un 6 Haziran günü Barcelona ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi Finali'ne ilişkin, "İtalya'dan bir takımın final oynaması ülke futbolu için önemli bir başarıdır. 12 yıl aradan sonra final oynayacak olan Juventus'un bu başarısı ülkeye de mesaj olacaktır. Ama hayal kırıklığına uğratmaması lazım. Tabi Juventus'u konuşurken, Avrupa Ligi'nde bu sezon Napoli ve Fiorentina'nın yarı final oynaması ülke futbolu için önemli bir sonuçtur. Bir süredir Avrupa'da başarısız olan İtalyan takımları, bu yılla birlikte yeniden eski parlak günlerine dönmesi gerekiyor" dedi.

Bu yılki sempozyuma Roma Spor Yazarları Derneği'ni temsil eden İtalyan vatandaşlığı bulunan Türk gazeteci Dündar Keşaplı, sempozyumun mesleki açıdan çok verimli geçtiğini ve birbirinden önemli spor yazarlarıyla fikir alışverişinde bulunma fırsatına sahip olduğunu dile getirdi.

Törende USSI tarihinde yönetim kuruluna ilk kez 2009'da seçilen ve halen görevde olan başarılı çalışmalarıyla tanınan Dündar Keşaplı'ya ise Tavecchio ile teknik direktör Conte özel ilgi gösterdi ve kendisini kutlayarak başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Bu arada seminere katılan gazetecilere USSI tarafından FIGC Başkanı Tavecchio imzalı sertifika verildi. - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Conte, İtalyan Spor Yazarları Seminerine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement