Denizsiz Kentte Yelkenciler Yetişiyor - Son Dakika
Spor

Denizsiz Kentte Yelkenciler Yetişiyor

Denizsiz Kentte Yelkenciler Yetişiyor

Denize kıyısı olmayan ancak Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü sahilinde bulanan Bitlis'te, yelken sporunda iddialı sporcular yetiştiriliyor Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven."Batıda lüks olarak bilinen kış ve su sporlarını,"...

13.06.2013 13:12

- Denize kıyısı olmayan ancak Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü sahilinde bulanan Bitlis'te, yelken sporunda iddialı sporcular yetiştiriliyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven:

"Batıda lüks olarak bilinen kış ve su sporlarını, ilimizde dar gelirli ailelerin çocuklarına kadar ulaştırıyoruz"

Havaların ısınmasıyla su sporlarına ağırlık verilen Bitlis'te, sporcular yelkenlerini Van Gölü'ne indirmeye başladı.

Van Gölü'ne kıyısı bulunan Tatvan ilçesinde antrenmanlara başlayan sporcular, Türkiye şampiyonasına ve grup müsabakalarına hazırlanıyor.

Yaz sezonunda yapacakları antrenmanların ardından Mersin, İzmir, Antalya ve Muğla gibi denize kıyısı bulunan illerdeki yarışmalara katılacak olan sporcular, yarışmalardan derece elde ederek dönmeyi hedefliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuların Türkiye'nin en büyük gölünde antrenman yapıp denizlerde yarışmalara katıldığınıbelirterek, hedeflerinin bölgesel ve ulusal düzeyde başarı elde etmek olduğunu söyledi.

Bitlisli yelkencilerin katıldıkları yarışmalarda büyük başarılara imza attığını anımsatan Güven, bütün velileri çocuklarını su sporlarıyla tanıştırmaya davet etti.

"Batıda lüks olarak bilinen kış ve su sporlarını, ilimizde dar gelirli ailelerin çocuklarına kadar ulaştırıyoruz" diyen Güven, her iki spor dalının bir arada yapıldığı ender illerden biri olduklarını ifade etti.

Yelken Antrenörü Kazım Yurtada ise 2002 yılından bu yana Van Gölü'nde yaptıkları çalışmalarla yelken sporunda başarı grafiğini yükselttiklerini bildirerek, "Türkiye'de yapılan federasyon yarışlarının hemen hepsine katılıyoruz. Çocuklara bu konuda çok iyi eğitim veriyoruz. Kış ayları uzun sürdüğünden suda antrenman yapmaya geç başlıyoruz. Bu nedenle kısa sürede, yoğun bir tempoyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine de güzel başarılar elde ediyoruz. Bitlis'ten çok iyi yelkencilerin çıkacağına inanıyorum" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Denizsiz Kentte Yelkenciler Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement