Devler Ligi Macerası Başlıyor - Son Dakika
Spor

Devler Ligi Macerası Başlıyor

Devler Ligi Macerası Başlıyor

Bursaspor, İlk Kez Mücadele Edeceği UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki İlk Maçında Yarın İspanyol Ekibi Valencia'yı Ağırlayacak

13.09.2010 11:58

Bursaspor, ilk kez mücadele edeceği UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında yarın İspanyol ekibi Valencia'yı ağırlayacak. Bursa Atatürk Stadyumu'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak mücadelede Norveç Futbol Federasyonu'ndan Svein Oddvar Moen düdük çalacak.

Avrupa'da 15. maçına çıkacak olan yeşil beyazlılar, geride kalan 14 maçın 6'sında galip gelirken, 4 yenilgi 4 de beraberlik aldı. Temsilcimiz, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 26 kez havalandırdı. Bursaspor, Avrupa arenasında 2 kez UEFA Kupa Galipleri Kupası, bir kez de Intertoto Kupası'nda Türkiye'yi temsil etti. Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, çalıştırdığı takımlarla Avrupa kupalarında çıktığı 22 maçta, 12galibiyet, 4 beraberlik, 6 yenilgi aldı. Yeşil beyazlı ekibe ilk Lig şampiyonluğunu yaşatan Sağlam, yarın Avrupa kupalarında teknik adamlık kariyerinin 23. maçına çıkacak. Temsilcimiz, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılım payı olarak 7.1 Milyon Euro kazandı. Yeşil beyazlı ekip, gruplara katılmaya hak kazanan takımlara verilen 3.8 Milyon Euro'yu da kasasına koydu. Bursaspor, yarın Valencia karşısında kazanması halinde 800 Bin Euro, berabere kalması halinde ise 400 Bin Euro kazanacak. Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Eskişehirspor'u 2-1 mağlup eden Bursaspor, ligde 12 puan ile zirvede yer alıyor. La Liga'nın son haftasında Racing Santander'i 1-0 mağlup eden Valencia ise ligde geride kalan 2 haftada topladığı 6 puan ile 2. sırada bulunuyor.

MUHTEMEL 11'LER

Bursaspor'un yarın sahaya şu 11 ile çıkması bekleniyor; Ivankov - Ali Tandoğan, Ömer, Stepanov, Vederson - Volkan, Hüseyin, Ergiç, Ozan, Insua - Sercan.

Valencia'nın yarın sahaya şu 11 ile çıkması bekleniyor; Cesar Sanchez - Maduro, Ricardo Costa, Brito, Albelda, Joaquin, Vicente, Tino Costa(Mehmet Topal), Jordi Alba, Juan Mata, Aduriz.

İSTANBUL - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Devler Ligi Macerası Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement