Dortmund Farkı Kapatmak İstiyor - Son Dakika
Spor

Dortmund Farkı Kapatmak İstiyor

Dortmund Farkı Kapatmak İstiyor

Borussia Dortmund, lider Bayern Münih ile arasındaki puan farkını kapatmak istiyor.

21.11.2013 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 13. haftasında lider Bayern Münih, ikinci sıradaki Borussia Dortmund ile deplasmanda karşılaşacak.

Bundesliga'da milli sakatlar

"Alman Clasico'su" olarak adlandırılan karşılaşmada, Borussia Dortmund ve Bayern Münih 2013 yılında 5. kez karşılaşacak. İki takım bu yıl sırasıyla Almanya Kupası'nda, Bundesliga'da, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve Süper Kupa'da karşılaştı ve Borussia Dortmund bunlardan sadece Süper Kupa'da rakibine üstünlük sağlayabildi.

Bayern Münih, Borussia Dortmund'u Almanya Kupası çeyrek finalinde 1-0 ve UEFA Şampiyonlar Ligi finalininde 2-1 mağlup ederken, en son temmuz ayında oynanan Süper Kupa maçında rakibine 4-2 yenildi. Geçen sezon ligdeki karşılaşma ise 1-1 berabere sonuçlandı.

Bundesliga'da oynanan son 6 karşılaşmada ise Bayern Münih'in Borussia Dortmund'a karşı galibiyeti bulunmuyor. Bayern Münih, ligde en son 13 Şubat 2010 tarihinde Borussia Dortmund'u 3-1 mağlup ederken, sarı-siyahlı ekip daha sonraki karşılaşmalardan 4 galibiyet aldı. Lig'deki son iki maç da 1-1 berabere tamamlandı.

Geçen sezon Almanya Kupası'nı, lig şampiyonluğunu ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak tarih yazan Bayern Münih, bu sezon deplasmanda oynadığı 5 maçta yenilmedi. Bu karşılaşmaların 3'ünü kazanan, 2'sinde ise berabere kalan Bavyera ekibi, 9 gol attı, kalesinde 3 gol gördü. Dortmund ekibi de bu sezon sahasında oynadığı 6 maçta mağlubiyet almadı. Bu maçlarda kalesinde sadece 4 gol gören sarı-siyahlı ekip, toplam 21 gol attı.

Bundesliga'da yenilmezlik serisini 37'ye çıkaran ve bu alanda rekoru eline geçiren Bayern Münih, en son mağlubiyetini de 11 Nisan 2012 tarihinde Borussia Dortmund'a 1-0 yenildiği karşılaşmada almıştı. Bundesliga'daki zirve maçı öncesinde Bayern Münih 32 puanla ilk sırada yer alıyor. Borussia Dortmund ise liderin 4 puan gerisinde 28 puanla ikinci sırada yer alıyor. Bavyera ekibinin karşılaşmadan galip ayrılması durumunda şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj sağlayacağı ifade ediliyor.

Dortmund savunmada sıkıntı yaşıyor, Bayern Münih'te Ribery oynamayacak

Borussia Dortmund'un Alman milli takımına gönderdiği savunma oyuncuları Mats Hummels ve Marcel Schmelzer'in sakatlanarak takıma dönmeleri, teknik direktör Jürgen Klopp'u sıkıntıya soktu.

Daha önce sakatlanan Neven Subotic'in ardından Mats Hummels'ın 2 ay, Schmelzer'in ise 3 hafta forma giyemeyeceği açıklandı. Borussia Dortmund, bunun üzerine eski milli futbolcu Manuel Friedrich ile sezon sonuna kadar anlaştı.

Bayern Münih Kulübü'nden yapılan açıklamada, Fransız milli oyuncu Franck Ribery'nin, Dortmund maçında forma giyemeyeceği bildirildi. çAvrupa'da yılın futbolcusu seçilen Ribery'nin, Fransa'nın Ukrayna ile oynadığı maçta bir kaburga kemiğinin kırıldığı ve Dortmund maçında kesin olarak oynamayacağı ifade edildi.

Ribery'nin gelecek hafta UEFA Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova ile yapılacak maçta yer alıp almayacağının ise henüz belli olmadığı kaydedildi. Bayern Münih takımında, Ribery'nin yanı sıra Bastian Schweinsteiger, Claudio Pizarro, Xherdan Shaqiri ve Holger Badstuber'in de sakatlıkları sebebiyle Dortmund maçında forma giyemeyecekleri bildirildi.

Almanya'nın deplasmanda İngiltere ile oynadığı karşılaşmadan hafif sakatlık ile dönen Jerome Boateng'in ise Dortmund'da forma giyebileceği bildirildi. Karşılaşma, 23 Kasım Cumartesi günü yerel saat ile 18.30'da başlayacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Dortmund Farkı Kapatmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement