Dünya Hız Rekortmeni Yarış Yelkenlisi Sponsor Arıyor - Son Dakika
Spor

Dünya Hız Rekortmeni Yarış Yelkenlisi Sponsor Arıyor

Dünya Hız Rekortmeni Yarış Yelkenlisi Sponsor Arıyor

Dünya hız rekortmeni Black Betty, 32.Uluslararası İstanbul Boat Show Fuarı'na gövde gösterisi yaptı.

30.09.2013 22:00  Güncelleme: 18:37

Türkiye'nin en büyük ve en hızlı yarış yelkenlisi olma özelliğine sahip Dünya hız rekortmeni Black Betty, 32. Uluslararası İstanbul Boat Show Fuarı'na gövde gösterisi yaptı.

Temmuz ayında İngiltere'den Türkiye'ye gelen 2005-2006 Okyanus Yarışları Şampiyonu ve 2006 Dünya hız rekoru sahibi Black Betty isimli Volvo Open 70 yarış yelkenlisi, ülkemizi bundan böyle ulusal ve uluslararası yarışlarda Maxi Yacht (Büyük Boy Yelkenli) klasmanında temsil edecek.

Ancak Black Betty'nin ekibi, Türkiye'de mevcut yarış yelkenlilerinden çok daha büyük, çok daha fazla hız özelliklerine ve 2-3 katı yelken yüzeyine yarış yelkenlisinin henüz bir sponsorunun olmadığını söyledi.

Şu anda kendi imkanları ile hazırlık ve antrenmanlarını sürdüren Black Betty'nin ekibi, Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil etmek için sponsor desteğine ihtiyaçları olduğunu dile getirdiler. Dünya hız rekortmeni Black Betty'nin ekibi ayrıca, uluslararası yarışlara kendi imkanlarıyla katıldıklarını ancak, bir sponsor bulunduğu takdirde ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, yeni başarılara imza atacaklarına inandıklarını söylediler.

21-29 Eylül tarihinde Pendik Marintürk Marina'da düzenlenen 32. Uluslararası İstanbul Boat Show Fuarı'nda ilk kez spor severlere tanıtılan Black Betty, çok sayıda yelken tutkunlarının ilgisini çekti.

2005-2006 Volvo Ocean Race yarışında 16 etabın 11'ini birincilikle bitirerek şampiyon olan ve aynı zamanda dünya hız rekorunu da elde eden Black Betty, 24 saat içinde 562,96 deniz mili kat ederek, saatte ortalama 23,5 knotluk hız sağlayan dünyanın sayılı yarış yelkenlileri arasında yer alıyor. Okyanus yarışlarına katılabilmek için en ileri teknoloji ürünü yapım malzemeleri, yelken ve elektronik donanımı ile üretilen Black Betty, uzun etaplı yarışlarda en az 12 kişilik ekiple yol alıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Dünya Hız Rekortmeni Yarış Yelkenlisi Sponsor Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement