Dünya Şampiyonluğu İçin Başbakan'dan İş İstiyor - Son Dakika
Spor

Dünya Şampiyonluğu İçin Başbakan'dan İş İstiyor

Dünya Şampiyonluğu İçin Başbakan\'dan İş İstiyor

Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşayan Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçisi Ömer Aydın, Dünya İkinciliği, Avrupa Şampiyonluğu ve Türkiye Şampiyonlukları olmak üzere toplam 22 madalya kazandı.

09.06.2014 12:45

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçisi Ömer Aydın, Dünya İkinciliği, Avrupa Şampiyonluğu ve Türkiye Şampiyonlukları olmak üzere toplam 22 madalya kazandı.

Önündeki tek hedefi olan Dünya Şampiyonluğunu kazanmak istediğini, ancak rakipleriyle aynı koşullara sahip olması gerekirken kendisinin 1,5 yıldır taşeron bir şirkette çalıştığını, memur olmak için kura ile müracaat ettiği engelli memur sınavlarında ise yüzünün gülmediğini anlatan 24 yaşındaki Ömer Aydın, Başbakanlığa mektup yazıp spora merakıyla bilinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Halen ilçedeki kömür madeni işleten firma bünyesindeki taşeron şirkette masa başı bir hizmette asgari ücretle çalışan 7 çocuklu Abdullah-Raziye Aydın çiftinin en küçük çocuğu olan Ömer Aydın, yaşadığı ilçede antrenör olmadığı için haftada 3 gün 22 kilometre mesafedeki il merkezine gittiğini, kendisini geliştirip hayalindeki dünya şampiyonluğuna ulaşması için daha iyi imkanları sahip bir ilde memurluk yapmak isteğini söyledi.

3 yıldır başvurduğu Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavında işe girememekten moralini bozduğunu vurgulayan ilköğretim okulu mezunu Aydın, "Açık liseye de başladım. Sıradan engellilerin kurası oluyor ama benimki olmuyor. Benim ülkemi daha iyi temsil etmem için spor salonlarına ihtiyacım var. Atamalarımı dışarılara yazdım. Bu sporu yapabileceğim bir yere atanmak istiyorum" dedi.

Her iki kolu da çok güçlü olan öğrencisinin 8 yıldır katıldığı ulusal ve uluslar arası turnuvalardan madalyayla döndüğünü, son olarak geçen ay Azerbaycan'da yapılan Avrupa Şampiyonasında 90 kiloda altın madalya kazandığını anlatan antrenör Muammer Gümüş, "Yaşı da belirli bir seviyeye geldiğinden dolayı iş sorunu var. Kendisinin başarılarına bir nebzede olsa engel oluyor. Müsabakaya giderken izin almakta zorlanıyor. Birçok sorun yaşıyor. Taşeron bir firmada asgari ücretle çalışıyor. Engelli memur sınavına 3 senedir başvuruyor. Ne yazık ki; başkalarının ataması yapıldığı halde Dünya ve Avrupa Şampiyonu sporcumuzun ataması hala yapılmadı. Sporcumuz muzdarip durumda. Gidiyor yurt dışında bayrağımızı dalgalandırıyor. Ömer'in kadrolu bir işe girmesi bundan sonraki başarılarının kat kat artması demek olacaktır. Zaten engelli sporcu olduğundan da bu kendisinin hakkı zaten. Biz hakkı olan bir şeyi istiyoruz. Fazla bir şey istemiyoruz" diye konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dünya Şampiyonluğu İçin Başbakan'dan İş İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement