Beko Basketbol Ligi'nde lider Efes Pilsen, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 69-68 yendi.
Maça iyi başlayan ve pota altında etkili savunma yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 5. dakikada rakibine 10-5 üstünlük sağladı. Kalan bölümde de iyi oynayan konuk takım karşısında ilk çeyreğin son dakikası içinde Cenk ile farkı eriten Efes Pilsen, ilk periyodu 17-14 geride tamamladı.
2. periyotta denge yaşanırken, Kaya ile pota altından etkili olan Efes Pilsen, 13. dakikada 20-19 öne geçti. Mersin temsilcisi buna Lofton ile karşılık vererek, 18. dakikada 26-26 eşitliği sağladı.
Kalan bölümde daha etkili oynayan evsahibi ekip, devreyi 33-29 üstün tamamladı.
3. periyot büyük çekişmeye sahne olurken, Cenk ve Kaya ile etkili olan Efes Pilsen'e, konuk ekip Lofton ile karşılık vererek, son periyoda 53-52 önde girmeyi başardı.
Başabaş mücadele biçiminde geçen maçta, son 2 dakikaya 64-64 eşitlikle girildi. Bitime 40 saniye kala Efes Pilsen, Kaya'nın pota altından ürettiği sayılarla 68-67 öne geçti. Son saniyelerde taktik faullere gidilirken, Cenk ile faul atışından 1 sayı üreten Efes Pilsen, Mersin ekibi Basden ile faul atışlarını değerlendiremeyince, maçı da 69-68 kazandı.
Karşılaşmada Kaya Peker, 9 ribaunt, 2 asist ve 25 sayıyla maçı takımının kazanmasında büyük rol oynadı.
Salon: Darüşşafaka Ayhan Şahenk
Hakemler: Emin Moğulkoç xxx, Can Atsüren xxx, Aydın Karaçam xxx
Efes Pilsen: Ender xx 8, Smith x 6, Sinan x, Kaya xxxx 25, Kakiouzis x 4, Cenk xxx 13, Thornton x, Vujaniç xxx 12, Shumpert x 1
Mersin Büyükşehir Belediyesi: Lofton xxx 24, Altan xx 9, Basden xx 12, Onur x 4, Nedim x 5, Kaan x 3, İnanç x 3, Ümit xx 8
1. Periyot: 14-17
Devre: 33-29 (Efes Pilsen lehine)
3. Periyot: 52-53
Beş Faulle Çıkan: Altan 29.10 (Mersin Büyükşehir Belediyesi)
Son Dakika › Spor › Efes Tek Sayıyla - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.