Efsane Pehlivan Er Meydanına Geri Dönüyor - Son Dakika
Spor

Efsane Pehlivan Er Meydanına Geri Dönüyor

Efsane Pehlivan Er Meydanına Geri Dönüyor

Efsane başpehlivanlardan Ahmet Taşçı, 56 yaşına kadar güreşen Kel Aliço'nun rekorunu kırmak için yeniden er meydanlarına dönüyor.

10.04.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efsane başpehlivanlardan Ahmet Taşçı, 56 yaşına kadar güreşen Kel Aliço'nun rekorunu kırmak için yeniden er meydanlarına dönüyor.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşayan son kıspet ustası İrfan Şahin'in belgeseli için Biga Kaymakamı Fatih Genel'in davetlisi olarak ilçeye gelen başpehlivan Ahmet Taşçı, Kel Aliço'nun rekorunu kırmak istediğini söyledi.

Kaymakam Genel'i makamında ziyaret eden Ahmet Taşçı, "1985 yılında güreşe başladım. 9 sefer Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan oldum. 2 tane altın kemer aldım. Nasipse tekrar sahalara döneceğim. Şu an 56 yaşımdayım. 9 yıl ile cumhuriyet döneminin rekorunu kırdım. Ama Osmanlı döneminde 56 yaşına kadar güreşmiş Kel Aliço'nun bir rekoru var. Onu kırmak istedim. Geçen yıl bir kaza sonucu sakatlıklarımız oldu. O yüzden bir yıldır çalışamıyorum. Niyetim kemer sahibi olmak değil, bende 2 tane kemer var. Yeterince kemer sahibiyim. Niyetim 57 yaşında sahalara çıkıp, Kel Aliço'nun rekorunu kırmak. Bunu inşallah önümüzdeki yıl yapmak istiyorum. Şimdiden sakatlığımın yüzde 80'i giderildi. Çalışarak seneye sahalara çıkabilecek, yine eski gücümü kazanabilecek pozisyona geldikten sonra 57 yaşında Kel Aliço'nun rekorunu kırmak için Kırkpınar'a çıkacağım inşallah" dedi.

Ziyarette, Biga'nın son kıspet ustası İrfan Şahin ile ve Taşçı'nın hocası Kadir Bilir de hazır bulundu. Taşçı, "İlk kıspetimi İrfan Ustam dikmişti. Bana çok uğurlu geldi. Son kıspetimi de onun dikmesini istiyorum" diye konuştu.

Kaymakam Fatih Genel ise Ahmet Taşçı'yı ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, "Bizler için çok önemli birisi, tarih yazmış bir güreşçimiz. Tekrar sahalara dönmesi de çok güzel. Güreşten sonra bence okçuluk da yapması lazım. Bu yeteneği ben kendilerinde görüyorum" şeklinde konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Efsane Pehlivan Er Meydanına Geri Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement