Eğitimcinin Eğitimi' Projesi Başladı - Son Dakika
Spor

Eğitimcinin Eğitimi' Projesi Başladı

Eğitimcinin Eğitimi\' Projesi Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘Eğitimcinin Eğitimi’ projesi başladı.

13.10.2015 18:17

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Eğitimcinin Eğitimi' projesi başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilk defa düzenlenen 'Eğitimcinin Eğitimi' projesi Fatih'te bulunan Ali Emiri Kültür Merkezi'nde start aldı. 1 Aralık'a kadar sürecek olan eğitim programında 118 okulun spor salonunda görev yapmakta olan beden eğitimi öğretmenlerinin, kişisel ve mesleki gelişimine destek olunarak, motivasyonel ve iletişim becerilerinin yanında kendilerini yenileme ve geliştirmelerine katkı sağlanacak.

BİÇER: "AMACIMIZ, GENÇLERİ İYİ BİR SPORCUYA DÖNÜŞTÜRMEK"

Eğitim programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Araştırma, Planlama ve Geliştirme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turgay Biçer, "Bu proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün bir projesidir. Buradaki eğitimci ve katılımcıların hepsine özellikle antrenörlük, spor felsefesi, antrenman bilgileri, spor psikolojisi, beslenme ve çalışma yönetimi gibi eğitimler vereceğiz. Asıl amacımız Türk sporunda çok önemli olan İstanbul Belediyesi'nin çalışanlarının ve antrenörlerinin, beden eğitimi öğretmenlerinin bunların gençlerle olan iletişimini iyi bir sporcuya iyi bir insana dönüşmesinde gelişmelerine katkı sağlamak. Biz de bu yüzden bu projeyi oluşturduk. Burada ben projenin sorumlusu olarak çalışacağım. Bugün de ilk eğitim benimle olacak. Takım liderliği ve antrenörlük felsefesini anlatacağız. Bu seminerde birçok kişinin emeği var, herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

AVCI: "HİZMETİMİZ 24 SAAT ÜCRETSİZ VERİLİYOR"

Sportif faaliyetlerin İstanbul'un her yerinde devam ettiğini vurgulayan eski hakem ve proje koordinatörü Osman Avcı, "Başkanımız Kadir Topbaş'ın talimatlarıyla 2004 yılında başlayan sportif faaliyetlerimiz artık İstanbul'un her bölgesinde ivme kazanarak devam ediyor. Bu tesislerde hizmetlerimiz halkın tüm katmanlarına engelliler dahil günün 24 saat ücretsiz veriliyor. Bir yandan boş durmayarak organizasyonlar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'UN TANITIMINI ORGANİZASYONLARLA YAPMAK İSTİYORUZ"

İstanbul'un tanıtımını organizasyonlarla gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Avcı, "Gençlerimizi sporla bir arada yaşatmak istiyoruz. Bu vesileyle yapmış olduğumuz bu hizmetlerle okul spor salonlarında görev yapan beden eğitimi öğretmenlerimizin mevcut bilgilerini güncelleştirmek ve bunları bilimle çıtayı daha yukarıya çıkarmak adına İBB için bu projeyi başlattık. Projeyi akademisyen hocalarımızın nezaretinde hazırladık. Onların sunumları, faal sporcularımızın da katkılarıyla her hafta salı günü 3'er saat 16 başlık altında bu projeyi planladık ve bugün başlıyor" şeklinde konuştu.

8 HAFTALIK PROGRAM 16 FARKLI KONUYU KAPSIYOR

Spor bilimlerini yeni bilgi ve becerileriyle donatmak, eğitmen verimliliğini artırmak ve eğitim sistemlerinin kalite ve etkisinin arttırılmasına katkı sağlamayı amaçlanan projede; Antrenörlük Felsefesi ve Liderlik, Sporda İletişim Becerileri, Sporcu Beslenmesi, Sporda Psikoloji ve Performans, Sporda Beceri Öğrenimi ve Antrenman Planlama, Yönetici, Antrenör, Sporcu ve Veli İlişkileri, Sporda Motivasyon, Farklılıkların Yönetimi ve Takım Çalışması, Stres Yönetimi, Spor Yaralanmalarında İlk Yardım, Çatışma Yönetimi ve Sorun Çözme Becerileri, Sağlıklı Nesiller İçin Spor Kültürü ve Olimpizm, Sporda Girişimcilik ve Etkinlik Yönetimi, Spor Tarihi ve Mirası, Beden Dili ve İtibar Yönetimi, Yerel Yönetimlerde Rekreasyon ve Spor Uygulamaları gibi konu başlıkları hakkında uzman akademisyenler eşliğinde eğitim verilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Eğitimcinin Eğitimi' Projesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement