Erhan Yavuz 'Dünya Fair Play Ödülü'nü Alıyor - Son Dakika
Spor

Erhan Yavuz 'Dünya Fair Play Ödülü'nü Alıyor

Erhan Yavuz \'Dünya Fair Play Ödülü\'nü Alıyor

Dünya Fair Play Konseyi tarafından, Davranış Dalında 'Pierre de Coubertin Büyük Ödülü'ne layık görülen jokey Erhan Yavuz, 28 Nisan'da Budapeşte'de düzenlenen törenle ödülünü alacak.

26.04.2012 11:06

Dünya Fair Play Konseyi tarafından, Davranış Dalında 'Pierre de Coubertin Büyük Ödülü'ne layık görülen jokey Erhan Yavuz, 28 Nisan'da Budapeşte'de düzenlenen törenle ödülünü alacak.

Davranış dalında Fair Play dünyasının en büyük ödülü olan ve modern olimpiyat oyunlarının kurucusu Baron Pierre de Coubertin'in adıyla anılan 'Büyük Ödül' dünyada ilk kez bir jokeye; Erhan Yavuz'a verilmişti.

Jokey Erhan Yavuz'a 'Davranış' dalında fair play ödülü kazandıran olay 12 Ağustos 2011'de Veliefendi Hipodromu'nda yapılan Plevne Koşusu'nda yaşandı. Jokey Halis Karataş, favori olduğu yarışın son 1.300 metresinde bindiği Gelibolu isimli safkanın kantarmasının sol dizgin kolu kopunca, büyük bir tehlike yaşadı. Bu sırada, kontrolsüz biçimde koşmaya devam eden Gelibolu'nun hemen sol dışında yer alan ve Eskişehirli adlı safkana binen jokey Erhan Yavuz, durumu fark ederek atını Gelibolu'ya yaklaştırdı. Daha

sonra Yavuz, uzanıp kopan dizgin kolunu alarak, rakibi Karataş'a verdi. Böylelikle atın kontrolünü tekrar eline alan Karataş da Gelibolu ile 120 bin lira ikramiyeli yarışta birinciliğe ulaştı. Rakibine örnek Fair Play davranışında bulunan Erhan Yavuz Eskişehirli ile dördüncü olmuş ama bu davranışıyla herkes tarafından takdir görmüştü.

Erhan Yavuz bu örnek davranışı sebebiyle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından da plaketle ödüllendirilmişti.

DAVRANIŞ DALINDA BÜYÜK ÖDÜL ALAN TÜRK SPORCULAR

2012 Erhan Yavuz (jokey)

2009 Elvan Abeylegesse (atlet)

2006 Hilal Coşkuner (atlet)

1983 İsmet Karababa (futbolcu) - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Erhan Yavuz 'Dünya Fair Play Ödülü'nü Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement