Erkek Boks Milli Takımı Ramazan Bayramında da çalışmalarına devam ediyor - Son Dakika
Spor

Erkek Boks Milli Takımı Ramazan Bayramında da çalışmalarına devam ediyor

Erkek Boks Milli Takımı Ramazan Bayramında da çalışmalarına devam ediyor

Özbekistanda düzenlenecek Dünya Boks Şampiyonasına hazırlanan Erkek Boks Milli Takımı, Kastamonu'da çalışmalarına devam ediyor. Takımda 11 sıklette sporcular yer alıyor. Antrenör Tuncay Tavukçu, sporcuların büyük özveri gösterdiğini vurgulayarak, Türk bayrağını en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.

22.04.2023 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'da 30 Nisan-14 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Dünya Boks Şampiyonası'na Kastamonu'da hazırlanan Erkek Boks Milli Takımı, Ramazan Bayramı'nda da çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye Boks Federasyonunun Kadıdağı Kamp Merkezi'nde hazırlıklarını sürdüren milli takımda 48 kiloda Nurullah Oyan, 51 kiloda Samet Gümüş, 54 kiloda Enver Muzaffer, 57 kiloda Batuhan Çiftci, 63,5 kiloda Bilge Kağan Kanlı, 67 kiloda Fatih Kaya, 71 kiloda Tuğrulhan Erdemir, 75 kiloda Sultan Osmanlı, 80 kiloda Kaan Aykutsun, 86 kiloda Hakan Koç ve 92 kiloda Berat Acar yer alıyor.

Milli takım antrenörlerinden Tuncay Tavukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Çalışmalarının tüm yoğunluğuyla devam ettiğini anlatan Tavukçu, "Son etap çalışmalarındayız. Dünya Şampiyonası'na 13 sıkletin 11'inde katılım göstereceğiz. Elimizden geldiğince Türk bayrağını en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." diye konuştu.

Amatör sporlarda sporcuların büyük özveri gösterdiğini vurgulayan Tavukçu, şunları kaydetti:

"Çocuklar çok büyük karşılığının olmamasına rağmen inanılmaz özveri gösteriyor. Bu bayrağı dalgalandırmak için hiçbir şeyi kafalarına takmıyorlar. Biz de bayramı ailemizle geçirmek isterdik ama zamanımız çok kısıtlı. Bizler de onlar gibi aile özlemi çekiyoruz ama bunu motivasyona çevirmeye çalışıyoruz. Yolun sonunda büyük hedeflerinin olduğunu, o hedeflerine gitmek için emek göstermeleri gerektiğini söylüyoruz. Çalışmamız gerekiyor, hayat devam ediyor. Biz elimizden geldiğince madalyalarımızı alacağız. Bu yıl olimpiyat yılı, herhangi bir boşluk veremiyoruz."

Tavukçu, kampın 28 Nisan'da tamamlanacağını kaydetti.

Milli boksör Batuhan Çiftci ise başarının kolay elde edilmediğini belirterek, "Bütün sporcular fedakarlık yapmak zorunda. O yüzden sadece bu bayram değil, yaklaşık 5-6 yıldır bayramlarda ailemle beraber olamıyorum. İnşallah Dünya Şampiyonası'nda, Avrupa Oyunları'nda, olimpiyatlarda bunların telafisi olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Erkek Boks Milli Takımı Ramazan Bayramında da çalışmalarına devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.


Advertisement