F.bahçe Niyet, G.saray Kısmet! - Son Dakika
Spor

F.bahçe Niyet, G.saray Kısmet!

F.bahçe Niyet, G.saray Kısmet!

Türk medyasının gündemini günlerdir meşgul eden Wesley Sneijder'in transferiyle ilgili şok bir datay daha ortaya çıktı.

22.01.2013 15:01  Güncelleme: 15:07

SPORX ÖZEL ? Türk futbol tarihinin en popüler transferlerinden birine imza atan G.Saray'da hem Dünya hem de Türk medyasının gündemini günlerdir meşgul eden Wesley Sneijder'in transferiyle ilgili şok bir datay daha ortaya çıktı? Sneijder G.Saraylı oldu? Peki ya Wesley Snaijder fikri ve ismi ilk kimden çıkmıştı? Kısaca Sneijder G.Saray'ın gündemine nasıl ve ne zaman girmişti?

Acaba iddia edildiği gibi F.Bahçe de Hollandalı yıldıza talip olmuş muydu? İşte bu soruların bir numaralı muhataplarından biri FIFA menajeri Deniz Türker... Sporx.com Sneijder transferinde adı geçen ama bu konuda sessiz kalan manejer Deniz Türker'e ulaştı. Son yıllarda Türkiye'de önemli transferlere imza atan manejer Türker tarihi transferle ilgili ilk kez Sporx.com'a konuştu. İşte o çarpıcı açıklamalar. - Deniz bey merhabalar... Sneijder'in transferinde adınız geçiyor. Gerçekten bir ilginiç var mı, doğru mu bu?

Evet doğru. - Peki bu transferin neresinde varsınız?

En başında vardık. Resmi bir şeyimiz olmadı. Bu tamamen bizden G.Saray'a söylenen bir transfer. - Peki nasıl oldu anlatır mısınız?

Şöyle? Ağustos ayının başıydı. Sanırım ya 4 ya da 5 ağustos. Telefonum çaldı baktım numara İtalya numarası ama açmadım. Çünkü o günler transferde bizim en yoğun günlerimiz. Aradan yarım saat geçti aynı numara tekrar aradı yine açmadım. - Peki niye açmıyorsunuz?

Transfer dönemi o kadar çok arayan oluyor ki milletle konuşmaktan dert anlatmaktan iş yapamıyoruz. Genellikle Afrikalı filan futbolcular arıyor ilk yıllarda bunun sıkıntısını çok çektim çünkü. Ben de o yüzden açmadım. - Peki sonra?

Neyse iki defa arayan o numara beni akşam saatlerinde tekrar aradı yine açmadım o günde önemli bir transfer işimiz vardı kulüp yetkilileriyle bir otel lobisindeydim. Sonra o numaradan bir mesaj geldi? "Ben Wesley Snaijder lütfen beni arar mısın '? diye bir mesaj. Ben de hemen döndüm bir tane ortak tanıdığımız varmış bunla, o Wesley'e beni önermiş. Demiş ki bu çocuk 'uzun yıllar F.Bahçe muhabirliği yapan bir menajer arkadaşım var, F.Bahçe camiasına yakın. Tanıdıkları var. Ona bir söyleyeyim mi' demiş. O da olur demiş. Bunun da (Wesley'in) kamplardaki değişmez oda arkadaşı benim oyuncum Jan Paulo Pazzini. O da sezon başında İnter'den Milan'a gitti. Neyse Ben Wesley diye beni arayan o arkadaş 'Ben dedi Wesley'in çok yakın arkadaşıyım sakin beni yanlış anlama ben menajerlik veya para pul peşinde filan değilim dedi. Sadece arkadaşıma yardımcı olmak için arıyorum dedi. Acaba Fenerbahçe Wesley Sneijderle ilgilenir mi dedi. Ben de bunun üzerine Pazzini ile konuştum. Sonra Wesley Snaijder'le konuştum. Sonrasında da hemen gidip Fenerbahçe ile konuştum teklif ettim. Ancak ilgilenmediler. Sonra Wesley'e dönüp ilgilenmediklerini söyledim. Tabii bu şekilde aramızda bir sıcaklık diyalog oldu. - G.Saray olayı nasıl oldu'

Sonra benim Türkiye'de Özkan Doğan isminde bir menajer arkadaşım var arada sırada iş yaptığım kişi. Bu G.Saraylı Bülent Tulun'un yanında çalışmış zamanında staj filan yapmış. Bülent beye yakın bir isim. O dönemlerde de 10 numara filan konuşuyorlardı. Bende Özkan'a dönüp 'Bülent abiye sor bakalım Wesley Snaijder'le ilgilenirler mi?' diye. Sordu ve Bülent bey kulüpte başkanla hocayla gerekli kişilerle konuştuktan sonra döndü bu işe sıcak baktıklarını iletti. O ana kadar G.Saray'ın Sneijder'le hiçbir teması filan olmamıştı. Neyse? Ben Bülent beye "Ben Wesley'le konuşurum? dedim. O da 'nasıl konuşursun' dedi. 'konuşurum abi' dedim. İyi konuş dedi. Neyse aradım konuştum 'G.Saray'a gelir misin dedik. O da şartlar oluşursa neden olmasın dedi. Sonra cevabını Bülent abiye ilettik. Bülent abi kendisiyle konuşmak istedi. Ben de Sneijder'i arayarak Bülent Tulun'un kendisiyle konuşmak istediğini arayacağını söyledim. O da peki dedi. Sonra Bülent abi Snaijder'i verdiğim numarasından aradı konuştu ve ertesi günü İtalyala gittiler. Teklifi aldı sonra her futbolcu gibi beklemeye geçti. Hani İspanya İngiltere filan daha iyi bir şey olabilir mi diye. - Peki Wesley gerçekten Pazar günü mü G.Saray'a evet dedi?

Hayır hayır. Wesley dört beş gün öncesinden evet demişti G.Saray'a ama. Bunun deklera edilmesini istemiyordu kulübünden olan alacağını tahsil etmek için. Bu söylenirse İnter benim o alacağımı vermez üzerine yatar dedi. G.Saray da hak verdi ona. Birkaç gün bu anlaşmayı gizli tuttu. - Menajer olarak ve resmi olarak bu transferin içinde miydiniz?

Hayır. Biz sadece G.Saraya bu konuda bir fevyır yaptık. Ateşi biz yaktık o kadar. Resmi bir şeyimiz olmadı. - Bu transfer isim sizden çıktıktan sonra neden işin içinde olmadınız. Bu tuhaf ve çelişki değil mi?

Hayır. Bu konu bizden G.Saray'a çıktıktan sonra oyuncunun menajeri Sören Lerby ile temasa geçtik. Ancak adam biraz tuhaf biri. Benim bu transferde kimseye ihtiyacım yok dedi. Biz de tamam dedik. Çekildik. Sadece yardımcı olduk. G.Saray bize teşekkür eder yeter. Babasıyla defalarca konuştuk çok enteresan bir adam. Çok sıcak biri. Ağbeyiyle defalarca konuştuk yine. Konuştuk anlattık. - İlginç olan bir şey var. Böyle bir futbolcuya Avrupada bu süreçte niye ciddi bir talip çıkmadı. veya çıktı da bizim mi bilgimiz yok?

Şu anda Avrupa ekonomisinde büyük bir kriz var. Kaldı ki futbol kulüplerindeki kriz daha büyük. Kimse bu işi kolay kolay giremez. Adamın avrupada bir kulübe maliyeti vergileriyle en az 8-9 milyon euro. Avrupada kulüpler futbolcular Türkiyeye gıpta ile bakıyor. Buraya gelmeyecek topçu yok bana göre. Çok ciddi korkunç bir kriz var avrupadaki kulüplerde. - F.Bahçe'nin talip oldu mu?

Kesinlikle olmadı. Bu konuda söylenenler yalan. Ağustos ayında ben F.Bahçe'ye söyledim onlarda sıcak bakmadı, istemedi.

Haber görseli photoshop

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor F.bahçe Niyet, G.saray Kısmet! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement