Fenerbahçe'den MHK Eski Başkanı Yusuf Namoğlu'nun VAR açıklamasına tepki: Algı yaratmaya çalışıyor - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'den MHK Eski Başkanı Yusuf Namoğlu'nun VAR açıklamasına tepki: Algı yaratmaya çalışıyor

Fenerbahçe Kulübü, Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Yusuf Namoğlu'nun "VAR odasındaki teknik ekipte maalesef sıkıntılarımız oldu. Bu ekipler bize bağlı değil. Fenerbahçe TV'den gelen görevliler vardı" şeklindeki sözlerinin kamuoyunda algı yaratmaya yönelik olduğunu söyleyip tepki gösterdi.

28.04.2020 17:50  Güncelleme: 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü, Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Yusuf Namoğlu'nun verdiği röportajdaki "VAR odasındaki teknik ekipte maalesef sıkıntılarımız oldu. Bu ekipler bize bağlı değil. Fenerbahçe TV'den gelen görevliler vardı" sözleriyle ilgili sert bir açıklama yayınladı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada;

Bugün Fotomaç Gazetesi'nde kulübümüze karşı niyeti kamuoyunca malum olan bir yorumcu zatın eski MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'yla yaptığı bir röportajı yayınlamıştır.

Röportaj içeriğinde kulübümüzü direkt ilgilendiren bir bölüme ilişkin söz hakkımızı kullanmak adına açıklama yapma gereği doğmuştur.

Türk futbolu, VAR sistemi ve hakem atamaları konularına dair diyalogların yer aldığı bu içeriğin tarafımızla ilgili bölümünde;

VAR hakemi ve teknik ekibinden bahsedilerek,

"VAR odasındaki teknik ekipte maalesef sıkıntılarımız oldu. Bu ekipler bize bağlı değil. Fenerbahçe TV'den gelen görevliler vardı" şeklinde okuyucu nezdinde algı yaratmaya yönelik, kulübümüze itham içeren, imaya meyil eden çeşitli söylemler sarf edilmiştir.

MHK eski Başkanı Yusuf Namoğlu'nun verdiği röportaj aracılığıyla maç sonuçlarını etkileyen VAR kararlarının sanki kulübümüze hizmet eden insanlar tarafından manipüle ediliyormuş iması yaratmaya çalışması, tarafımızca asla kabul edilemez.

Ortaya attığı bu iddianın aslı var ise kendisinden beklentimiz başta dönemin federasyonu olmak üzere kimseyi zan altına bırakmamak adına açıklamalarını daha da detaylandırmasıdır.

Öte yandan, Yusuf Namoğlu'nun iddia ettiği olayı, görev süresi içerisinde açıklamamasını ve gerekli önlemleri almayarak sorumluluğunu yerine getirmemesini de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Tamamıyla algı manipülasyonu yaparak Fenerbahçe Kulübü'nü zan altında bırakma amacı taşıyan bu ve bu gibi zihniyetler, ne acıdır ki Türk futbolunda MHK Başkanlığı gibi önemli görevler alabilmekte, kanaat önderi olarak olabilmektedir.

Şunu bir kez daha hatırlatmak isteriz ki,

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak federasyon yönetim kurulu, kurulları ve idari kadrolarında görev alan kişilerin, tuttukları takımların formalarını çıkarmamalarının Türk futboluna büyük zararlar verdiğini, defalarca dile getirdik.

Bu doğrultuda son federasyon seçimlerinde ne yönetim kuruluna ne de kurullara herhangi bir isim tavsiye etmemiştik.

Bu ilkemizdeki temel amacımız, MHK Eski Başkanı Yusuf Namoğlu'nun iddia ettiği ama gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan yukarıda belirttiğimiz nitelikteki durumların yaşanmasının önüne geçmek ve Türk futbolunun liyakat sahibi kişiler tarafından yönetilmesi gerektiğine olan inancımızdır.

Son olarak, Türk futbolunun daha fazla zarar görmemesi adına bu ve benzeri, misyonu, amacı, hedefi açık olan, şu anda faal görev yapan olası şahısların da Türk futbolundan ivedilikle temizlenmesi gerektiğini de bu vesileyle bir kez daha vurgulamak istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe\'den MHK Eski Başkanı Yusuf Namoğlu\'nun VAR açıklamasına tepki: Algı yaratmaya çalışıyor

Son Dakika Spor Fenerbahçe'den MHK Eski Başkanı Yusuf Namoğlu'nun VAR açıklamasına tepki: Algı yaratmaya çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Funda BJK: Şaka gibisiniz ya. Fb nin yapmadığı pislik kalmadı. Utanmasalar üstüne mavi boncuk hediye falan verin bize diyecekler. Avrupada Juventus dahil tüm dünya kulüpleri küme düşürüldü. Her ne kısmetse bizim ülkemizde pislik yapan takımlar mükafatlandırılıyorlar. Tabi Canım 14 tane mac üzerine şike yapanda babamdı. Tarlalar sürüldümü, ekinler ekildimi ? Tüm dünyaya avrupaya biz Türkleri şike yapan olarak tanıtan ilk kulüp Fenerbahçe. Şampiyonlar liginden bile diskalifiye oldular. He canım fener masum 7 7 Yanıtla
    Fb: Yalancı bu ülkenin tek temiz takımı FENERBAHÇE'DİR. 4 9 Kaan fb: Sizde şike yaptınız o zaman kupada, Serdar Adalı niye yattı bacım açıkla? 3 1 Fb: Funda sen kesinlikle Bjk taraftarı değilsin ya Gs veya Ts'lisin oda değilse başka mecralarda koşan yani 3 Temmuzu destekleyenlerden olabilirsin gerçekten beşiktaşlı olsan geçen yıl Bjk-Gs maçında hakem desteği ile BJK'nin şampiyonluğu GS tarafından resmen döve döve elinden alındı sen hala rakibinin kim olduğunu bilmiyor veya bilmemişlikten geliyorsun. 1 0 Umut: İddaa ediyorum, Kadıköydeki son 10 yılın Fenerbahçe Beşiktaş maçlarında devamlı olarak Beşiktaş katledilmiştir. İzleyin hak vereceksiniz 0 1
  • hakan: neden her alangirli olayin icinde fb var 6 4 Yanıtla
  • Melih: FB ye iftira ata ata algı oluştururlar. Sonuç ta hep FB kaybeder. Ne liğ ne kupa kalır elde var sıfır ve bir anda tertemiz sezon sona erer. Sivasspor FB ile yarışsa idi iki sezon üst üste şampiyon yapılırdı) 7 3 Yanıtla
    tunç06: bence sivas yapılırdı çünkü geçmiş de örneği var bu olayın...fb bursa ile yarışıyor ve bursa şampiyon oldu sırf fb olmasın diye ....ve avrupa da sıfır çekti ülke puanı çok düştü .fb düşmanlığı hala devam ediyor diye düşünüyorum. 7 5
  • Kadirlili Aydınfb: Yusuf Namoğlu 73 yaşında bir sonraki seçimde siyasette aday olmak veya biryerlerden nemalanmak biryerlere çıkar amaçlı yalakalık yapmak amacımı var aceba sadece bir soralım dedik,belkide biryerlerden biraz konuş Yusuf dediler,mahkemelerden Fenerbahçeye istediğimiz darbeyi vuramadık belki bu şekilde bir çamur atabiliriz,yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış YUSUF'CUK bunun peşinde de olabilir. 4 4 Yanıtla
  • Ahmed : Vay be 6 senedir fener lehine hatalar yapılıyor 6 senede fener 10 kupa aldı ya bu ne arkadaşlar ümit öztürk Halil umut meler Hüseyin göçek ali palabıyık Alper Ulusoy zorbay küçük Serkan tokat.... Gibi hakemler gs ye nasıl çalışıyor bunu kimse görmüyor ama fener yanlış yapıyor algı yararsa bunlar gibibakın bjk kiler bile nasıl atlıyor yads ts ile fb yi birbirine düşürüyorlar) 6senede 0 kupa olmazdı gs işini iyi götürüyor ilerde fatih terim federasyon başkanı olacağı için hakemler işsiz kalmamak için gözüne girmedi lazım fatih in bu gs de ve hakemlerde Allah korkusu yok 4 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement