Ferdinand: "Uyum Sorunu Yaşamam" - Son Dakika
Spor

Ferdinand: "Uyum Sorunu Yaşamam"

Ferdinand: "Uyum Sorunu Yaşamam"

Bursasporlu futbolcu Türk kültürüne yabancı olmadığını söyledi.

30.01.2013 17:42  Güncelleme: 17:59

Bursaspor'un Queens Park Rangers'dan sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği Anton Ferdinand, Türk kültürüne yabancı olmadığını söyledi.

"AĞABEYİM ETKİLİ OLDU"

Bursaspor'u tercihinde ailesinin özellikle Manchester United'ta forma giyen ağabeyi Rio Ferdinand'ın katkısı olduğunu belirtti. West Ham gibi İngiltere'nin güçlü bir altyapısında yetiştiğini vurgulayan Anton Ferdinand, "Bursaspor'un da güçlü bir alt yapıya sahip olduğu öğrendiğimde çok mutlu oldum" dedikten sonra şöyle devam etti:

"ALT YAPIDAN GELDİM"

" Türkiye'ye gelmemde en büyük etkenlerin başında ağabeyim Rio geliyor. Onunla konuştum ve bana, (Bursaspor'a git. Çok çalış, kendini Bursaspor ve Türkiye'de kanıtla) dedi. Bir de ailem benim Bursaspor'a gitmemi ve burada futbol oynayarak mutlu olmamı istedi. Çok Türk arkadaşımın olması, benim Bursaspor'u tercih etmem için önemli etken oldu.

"TECRÜBE ÖNEMLİ"

Transferimden önce kaleci Carson ile gördüştüğümde Bursaspor'un çok önemli camia olduğu, müthiş taraftar topluluğuna sahip olduğunu söyledi. Edu ile karşılıklı oynadım. Premier Lig deneyimi olan futbolcuların çok olması büyük kazanç. Carson, Edu benim takıma adapte olmamı kolaylaştıracaktır. Türk kültürünü, örf ve adetlerini bildiğim için uyum konusunda endişem yok.

"HERŞEYİMİ ORTAYA KOYARIM"

Biz futbol geleneği olan aileyiz. Bizim ilk hedefimiz formasını giydiğimiz takım için her şeyi vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Ben böyle bir oyuncuyum. Bursaspor'u en iyi yerlere arkadaşlarımızla birlikte getireceğimize inanıyorum. Evet İngiltere'de rekor transfer ücreti alarak Londra'dan çocuk olarak ayrıldım ve erkek olarak geri döndüm. Yani inanılmaz deneyim kazandım. Üç kez düşmeme mücadelesi içinde olan takımda oynadım ve hiç birinde düşmedik. Bunlar benim tecrübemi arttırdı. Kariyerimi geliştirdi. Bursaspor'a katkı koyacağıma inanıyorum.

"ÇABUK OYUNCUYUM"

Futbolu çok seviyorum. Defansta daha başarılı performans ortaya koyuyorum. Havadan ve yerden toplarda başarılı oluduğumu belirmek isterim. İleriye gittiğimde de savunmaya çok çabuk dönerim. Hızlı bir stoperim. Ama bekleyip bence en iyisi. Bursaspor'un nasıl şampiyon olduğunu biliyorum. Ben de şampiyonluk yaşamak istiyorum. Onun bir parçası olmak için de Bursa'ya geldim. İngiltere'de takım sahaya 11 kişi çıkar. Taraftar ise 12'nci oyuncu olurdu. Ben tüm Bursasporlu taraftarları cumartesi günü tribünde görmek istiyorum." - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Ferdinand: 'Uyum Sorunu Yaşamam' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement