Final Four'a doğru: Jeffery Taylor'dan Real Madrid'in çok yönlü oyununa vurgu - Son Dakika
Spor

Final Four'a doğru: Jeffery Taylor'dan Real Madrid'in çok yönlü oyununa vurgu

Final Four\'a doğru: Jeffery Taylor\'dan Real Madrid\'in çok yönlü oyununa vurgu

Öncelikle Final Four’a kaldığınız için tebrik ederim. Normal sezonu nasıl özetlersiniz?

15.05.2019 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öncelikle Final Four’a kaldığınız için tebrik ederim. Normal sezonu nasıl özetlersiniz? Sizce önemli noktalar neler oldu?



Teşekkür ederim. Bana kalırsa oyunumuzun çok yönlülüğü bizim için önemli oldu: Savunma, şut hassasiyeti, maça odaklanma ve ribaund performansı gibi basketbolun temel gerekliliklerini yerine getirmemiz, her koşulda rekabet etmemizi sağladı. Sakatlıklardan dolayı zorluklar da yaşadık ancak ne olursa olsun rekabete her zaman hazırız. Takımdaki bütün oyuncular gerektiği yerde sorumluluk alabilir ve bu bizi bir ekip olarak büyütüyor.



Real Madrid’de her sene başka bir oyuncunun sorumluluk aldığını ve geliştiğini görüyoruz. Bu gelişimin ardında nasıl bir kültür var?



Burada göz önünde bulundurulması gereken iki husus var: Birincisi takımın bunları talep etmesi, ikincisi ise takım içinde yarattığımız muazzam atmosfer. Tabii ki her gün çok fazla çalışıyoruz ancak bunu takım içerisinde oluşturduğumuz bağlar ve yaratılan samimi ortam içerisinde yapıyoruz. Biz bir takımdan ziyade aileyiz ve kolektif spor olan basketbol için bu durum çok önemli.



Sizce sezonun kırılma noktası neydi?



Bunu gerçekten bilmiyorum. Oldukça uzun bir sezondu, muhtemelen kırılma noktası yaşamadık. Sezonun başından beri çok katı olduk ve bunu sezon boyunca sürdürdük. Bu nedenle bir kırılma noktası yaşadığımızı zannetmiyorum.



Final Four’un diğer ayağında Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşılaşacak. Bu eşleşmeyi nasıl yorumluyorsunuz?



İzleyicilerin tadını çıkaracağı ve heyecanı çok yüksek bir maç olacak. Her iki takım da güçlü kadrolara sahip. Bütün bunların ötesinde bu maç, Türkiye basketbolunun son beş altı yılda ne kadar büyüdüğünü gösteriyor. Türkiye her zaman harika takımlara sahipti, ancak bazı nedenlerden dolayı önemli aşamalara ulaşmak veya kazanmak zordu. Bunlar şu anda değişti. Fenerbahçe, Avrupa’nın en büyük kulüpleri arasındaki yerini sağlama almış durumda. Anadolu Efes ise birkaç iyi sezonun ardından bu yıl Final Four’a kaldı. Bunlar, Türkiye basketbolu için iyi haberler.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Final Four'a doğru: Jeffery Taylor'dan Real Madrid'in çok yönlü oyununa vurgu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement