Flaş! Demirören'in Önerisine Kiğılı'dan Cevap / Eurosport Özel - Son Dakika
Spor

Flaş! Demirören'in Önerisine Kiğılı'dan Cevap / Eurosport Özel

Flaş! Demirören\'in Önerisine Kiğılı\'dan Cevap / Eurosport Özel

Yıldırım Demirören'in bugün yaptığı yabancı kontenjanını gözden geçirme önerisi üzerine Abdullah Kiğılı, Eurosport.com Türkiye'ye konuştu.

06.02.2014 16:22

Türkiye'de bu sezondan itibaren uygulanmaya başlayan 6+0+4 kuralı çok tartışılmıştı. Önümüzdeki sezon 5+0+3'e dönüşecek olan kısıtlama ile ilgili uzun zamandır girişimler yapılıyordu. Özellikle Galatasaray'ın yabancı kontenjanı düzenlemesine gidilmesi önerileri medyada geniş yer buldu. Türkiye Futbol Federasyonu ise ısrarla bu kararın arkasında olduklarını ve karar alınırken herkesin oyu ile alkışlarının olduğunu ifade etmişti.

Demirören'den yeni öneri

Ancak bugün spor müdürleriyle Riva'daki tesislerde bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı kontenjanı hakkında ılımlı konuştu. Bu kısıtlamaya 18 takımın onay vermesi halinde yenilik getirebileceklerini ifade eden Demirören yeni bir tartışmayı da başlattı. Fenerbahçe ise karar alındığından bu yana kontenjan kısıtlamasının değişmemesi taraftarıydı. Gelecekteki planlarını ısrarla bu karara göre yaptığını belirten sarı lacivertliler, uzun süredir Kulüpler Birliği toplantılarına da katılmıyordu.

"Aldığımız kararlar ortada"

Yıldırım Demirören'in bu çıkışından sonra yabancı kontenjanı önerisini Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı'ya sorduk. Eurosport.com Türkiye İstihbarat Şefi Alper Aslan'a konuşan Kiğılı, sarı lacivertli takımın bu konuya olan mesafesinin zaten ortada olduğunu belirtti. Kısa bir açıklama yapan Kığılı, "Kulüpler Birliği toplantılarına zaten iştirak etmiyoruz. Geçmişteki söylemlerimiz ortada. Bu konuda fazla yorum yapmaya gerek yok. geçmişteki sözylemlerimizin arkasındayız." dedi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Flaş! Demirören'in Önerisine Kiğılı'dan Cevap / Eurosport Özel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ALPER ARSLAN: yabancı sınırlaması 8 olsun yedekmiş kardrodaymış gibi ayrıntılar kaldırılsın... Türk futbolcular zaten kendini şimdi geliştirmezler neden çünkü yabancı kontenjandan dolayı kadroya girebileceklerini bildikleri için rahatlık var... Yabancı sınırlaması 8 olsun,, Türk futbolcularda kendini göstersin teknik direktörlerde o sekizini de oynatmasınlar, yani Türk futbolcu çok iyide biz mi oynatmıyoruz kardeşim. Ayrıca demokrasinin olduğu bir ülkede Q salt çoğunluk sağlanmışsa onun kararı neden geçerli olmuyor !!!! 0 0 Yanıtla

Advertisement